Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Prajituri Prajituri cu crema, cu frisca 

Inghetata falsa I
10 oua, 550 g zahar, 1 pachet de unt, 5 linguri ulei, 7 linguri faina, 200 ml lapte, 2 linguri cacao, 1 praf de copt stins cu otet
5 galbenusuri, 200 g zahar, 200 ml lapte, 2 linguri faina.

Blat:
5 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar la care se adauga 5 linguri ulei, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 150 g zahar pudra, 1 praf de copt stins cu otet.
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se coace in tava unsa.
Crema:
5 galbenusuri, 200 g zahar, 200 ml lapte, 2 linguri faina se amesteca si se fierb in oala de lapte. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar pudra si se amesteca cu crema.
Blatul se lasa la racit apoi se adauga crema. Se da la rece.




Se serveste rece, ornata cu frisca, taiata in dreptunghi.

Autor: Idora
Data trimiterii: 08/11/2004 20:51:05
Edited: 08/11/2004 20:53:09
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 1 ora