10 oua, 250 gr nuca macinata, 1 pachet unt, 1 lingura de faina, 1 ciocolata mare, 10 linguri zahar tos, 3 linguri zahar pudra, 1 vanilie, rom.
Prima foaie: Se bat 5 albusuri spuma se adauga treptat 5 linguri de zahar tos, dupa care se adauga cele 5 galbenusuri, nuca macinata si faina. Dupa ce se tapeteaza tava de la aragaz se toarna compozitia, se lasa la foc mic 15 min.
A doua foaie: Se bat 5 albusuri spuma cu 5 ling zahar tos. Dupa ce prima foaie s-a copt cele 15 min, se adauga a doua foaie si se lasa in continuare la cuptor inca 15 min, dupa care se lasa la racit.
A treia foaie: Se amesteca untul cu zaharul pudra, pana ce devine o pasta fina dupa care se adauga cele 5 galbenusuri unul cate unul, apoi vanilia si romul.
Dupa ce s-au racit foile, se adauga foaia a treia, se intinde cu un cutit, apoi se rade ciocolata si se pune la frigider.
Se serveste rece, tiata cuburi sau romburi.
Autor: alehiam Data trimiterii: 08/11/2004 20:44:33
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 70 min.
|