-1 pachet unt + 100g -1 cana lapte -2 cani zahar + 200g -6 linguri cacao -3 oua -1 1/2 cana faina + 2 linguri -1 pumn nuci/alune tocate marunt -2 linguri apa -praf de copt
Pachetul de unt se fierbe cu laptele,2 cani de zahar si trei linguri de cacao.Se lasa pe foc pana devine ca o smantana.Apoi se da la rece.Se adauga,pe rand,galbenusurile pe,1 1/2 cana de faina ,nucile/alunele,praful de copt si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 45-50 minute. Glazura: 200g zahar,100g unt,3linguri cacao,2 linguri de faina 2 si apa,se fierb 5 minute si se pun pe blatul racit.Glazura apare lucioasa.
Se serveste taiata cubulete sau romburi.
Autor: Catan Data trimiterii: 08/11/2004 02:09:15
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13947
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: 1h si 15'
|