Blat: - 7 oua - 140g zahar tos - 140g nuca prajita si macianta - 3 linguri faina - zahar vanilat, esenta rom, zeama lamaie
Crema: - 2 galbenusuri - 150g zahar pudra - 2 linguri cacao - 140g nuca prajita si macinata - 2,3 lingurite cafea (preparata) - 200g unt
Blat: Albusurile se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul, apoi se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite in prealabil si se amesteca cu grija. Se adauga apoi nuca si faina cu praful de copt si aromele. Se da la cuptor pentru 30-40 min. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu 2-3 linguri de lapte si se fierb pe bain-marine. Cand e aproape gata se adauga cacao frecata cu putin zahar si lapte.
Crema racita se amesteca cu untul si nucile prajite, se-ntinde peste blatul rece si se rade ciocolata.
Se serveste rece, taiata cuburi sau romburi.
Autor: dita Data trimiterii: 07/11/2004 23:23:29
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 1ora
|