Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Deserturi Prajituri Prajituri cu cacao, ciocolata, ness 

Negresa
Blat:
- 7 oua
- 140g zahar tos
- 140g nuca prajita si macianta
- 3 linguri faina
- zahar vanilat, esenta rom, zeama lamaie

Crema:
- 2 galbenusuri
- 150g zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 140g nuca prajita si macinata
- 2,3 lingurite cafea (preparata)
- 200g unt


Blat:
Albusurile se bat spuma adaugandu-se treptat zaharul, apoi se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite in prealabil si se amesteca cu grija. Se adauga apoi nuca si faina cu praful de copt si aromele. Se da la cuptor pentru 30-40 min.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu 2-3 linguri de lapte si se fierb pe bain-marine. Cand e aproape gata se adauga cacao frecata cu putin zahar si lapte.

Crema racita se amesteca cu untul si nucile prajite, se-ntinde peste blatul rece si se rade ciocolata.





Se serveste rece, taiata cuburi sau romburi.

Autor: dita
Data trimiterii: 07/11/2004 23:23:29
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
~ 1ora