Pentru aluat: 150 g margarina, 125 g zahar, 1 ou, 80 g nuca macinata, 250 g faina, sare; Pentru umplutura si ornament: 50g margarina, 50g zahar, 40 g nuci pisate, 75 g dulceata, 1 lingura de rom, 100g ciocolata amaruie, 2 linguri de frisca, 30 jumatati miez de nuca.
1. Framantati margarina cu zaharul, oul, miezul de nuca, faina si sarea. Dati aluatul 60 minute la frigider. 2. Incingeti cuptorul pana la 180grade. Intindeti aluatul pana ajunge la grosimea de ½ cm. Decupati discuri de aluat (cam 4,5 cm diametru). Asezati-le la distanta unul de celalat, pe o tava unsa cu ulei si dati-le 15 minute la cuptor. Lasati-le sa se raceasca. 3. Amestecati restul de margarina cu zaharul, miezul de nuca, dulceata si romul. Ungeti jumatate din fursecuri cu umplutura, apoi acoperiti-le pe fiecare cu alt fursec. Topiti ciocolata, amestecati-o cu frisca, ungeti carapacele cu acest amestec si asezati deasupra fiecareia cate jumatate de miez de nuca. Dati-le cu putin zahar pudra.
Se servesc reci alaturi de alte fursecuri. Se pot servi si la cafea sau cappucino.
Autor: Leah Data trimiterii: 07/11/2004 23:15:59
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 75 min.
|