200 g faina, 100 g miez de nuca pisata, 100 g margarina, 2 galbenusuri, 120 g zahar pudra, 50 g gem de prune, cca 30 jumatati miez de nuca.
Incingeti cuptorul pana la 180 grade. Amestecati faina cu miezul de nuca macinat, margarina, galbenusurile si zaharul pudra. Modelati bilute de dimensiunea unei nuci, presati-le apoi faceti-le cate o mica adancitura in centru. Aranjati fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei). Umpleti fursecurile cu putin gem, apoi lipiti cate o jumatate de miez de nuca pe fiecare dintre acestea. Dati-le 10-12 minute la cuptor, lasati-le sa se raceasca. apoi presarati-le cu zahar pudra.
Se servesc reci alaturi de alte fursecuri, cornulete sau la cafea.
Autor: Leah Data trimiterii: 07/11/2004 23:11:10
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 45 min.
|