375g unt 4 oua(galbenusurile) 1 ou intreg 2 pachetele zahar vanilat 500g faina 200g zahar
Zaharul, untul si galbenusurile se bat spuma, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine aluatul obtinut. Se da putin la rece apoi se dau forme diferite cu sablonul, se fac gaurele cu furculita si se ung cu albus. Se dau la cuptor aprox 10 min la 200°
Ps: se poate adauga si putina cacao, poti folosi in loc de zahar vanilat, vanilie adevarata, si ii poti orna cu nuci pisate sau alune.
Se servesc simpli sau la cafea.
Autor: angelina Data trimiterii: 07/11/2004 13:41:09
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 30 min
|