Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve de fructe Dulceata 

DULCEATA DE COACAZE ROSII SAU ALBE
1 kg zahar,1 kg coacaze rosii, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa.


Dulceata se face din coacaze rosii sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ce boabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii. Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sarma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Intr-o cratita se pune zaharul, apa, zeama de lamaie se amesteca putin si se pune la foc. Siropul se fierbe pina cind se leaga un pic si apoi se adauga coacazele. Siropul va fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.


Se serveste rece.

Autor: Idora
Data trimiterii: 12/10/2004 15:03:33
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26520


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate:   
Timp de preparare:
~ 3 ore