Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne de pasare Mancaruri cu carne de curcan, de rata, de gasca 

Curcan umplut cu ciuperci
un curcan marisor
400 de grame de ciperci proaspete
3-4 ceape
3 felii groase de pine (doar miezul), care se inmoaie in lapte
3 oua
marar
sare
piper dupa gust



In ulei, se caleste ceapa cu ciupercile. Atunci cind sint bine calite, (dar nu arse!), se iau de pe foc, se adauga, in tigaie, miezul de pine inmuiat, cele 3 oua, sare, piper, dupa gust si marar tocat marunt. Totul se amesteca.
Aceasta umplutura se baga in curcan si se coase curcanul.

Curcanul se baga la cuptor. Cite kilograme are curcanul, atitea ore trebuie sa stea in cuptor.

Pentru a avea un aspect exterior frumos, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns penste tifon cu unt. De asemenea, din cind in cind, trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o culoare aramie, foarte frumoasa.

Umplutura cu maruntaie

Daca a avut pipota, inima si ficat, toate acestea se taie marunt si se calesc cu ceapa, la fel ca si ciupercile. Atunci cind sunt calite se adauga miez de paine inmuiat in lapte, sare, piper, oua, si marar tocat marunt. Totul se amesteca si se introduce in curcan, dupa care se procedeaza la fel ca mai sus.





Autor: Madi
Data trimiterii: 06/11/2004 12:20:18
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550&whichpage=3


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare: