Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Sosuri Sosuri albe 

Sos de mere
cantitate bruta pentru 1kg

mere 1kg
unt 100g
faina 100g
smantana 150g
zahar 50g
lamaie 50g sau sare de lamaie 2g
sare 15g



Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa rece acidulata cu o parte din sucul de lamaie sau sarea de lamaie.

Faina dizolvata cu 100ml apa se amesteca cu untul topit, se adauga smantana, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari.
In sosul rezultat se introduc feliile de mere, sare si se fierb 20 minute la foc moderat.
Cand sosul este fiert se adauga restul de suc de lamaie.




Se consuma cu rasol de vita, pasare.


Autor: maggda
Data trimiterii: 05/11/2004 20:16:23
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 30 min.