cantitate bruta pentru 1kg
mere 1kg unt 100g faina 100g smantana 150g zahar 50g lamaie 50g sau sare de lamaie 2g sare 15g
Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa rece acidulata cu o parte din sucul de lamaie sau sarea de lamaie.
Faina dizolvata cu 100ml apa se amesteca cu untul topit, se adauga smantana, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul rezultat se introduc feliile de mere, sare si se fierb 20 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se adauga restul de suc de lamaie.
Se consuma cu rasol de vita, pasare.
Autor: maggda Data trimiterii: 05/11/2004 20:16:23
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 30 min.
|