un pui grasut o sticla de bere sare, piper, boia dulce, vegeta oregano, cimbru
Speli puiul, il freci bine cu un amestec de ulei, sare, vegeta, piper, boia de ardei dulce sau iute, oregano, cimbru.
Umpli o sticla de bere cu apa, pe trei sferturi, ca sa aiba stabilitate. Infigi puiul pe sticla, in asa fel incat gatul sticlei sa respire, sa nu ramana sticla inchisa in pui. Il asezi intr-o tava in care ai pus apa (acolo se va scurge toata grasimea) si il bagi in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Dupa aproximativ o ora, maresti temperatura, inca o ora, la 210.
Este crocant, bine patruns si lipsit de grasime!
Se serveste cu garnitura de legume: porumb din conserva, cartofi fierti cubulete, rondele de morcovi, mazare, ciuperci, calite impreuna in putin ulei si condimente.
O altenativa poate fi: piure de cartofi si mujdei.
Autor: bebe Data trimiterii: 05/11/2004 20:02:58
Edited: 06/11/2004 11:20:35
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|