Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Conserve de fructe Dulceata 

DULCEATA DE PRUNE CU NUCI
o farfurie plina cu prune curatate, 1kg zahar, 3 pahare cu apa, 20-30 nuci, o jumatate baton de vanilie, o jumatate lamaie.


Se aleg prune mari, frumoase si tari. Se rup coditele, se spala si se curata de coaja (pentru a indeparta coaja se pun fructele intr-o sita si se introduc cu totul intr-un vas cu apa clocotita pt. 1 min. Se scot apoi si se pun intr-un vas cu apa rece. Dupa aceasta operatie fructele se curata foarte usor.) Se introduc prunele in apa de var sau in solutie de bicarbonat unde se tin 2-3 ore. Se clatesc apoi cu apa rece, se scot samburii cu un betisor si se pun la zvantat pe un prosop curat. Samburii se inlocuiesc cu miez de nuci verzi fara pielita. Prunele se introduc in siropul de zahar bine legat, impreuna cu batonul de vanilie si se fierb la foc iute. Cand este aproape gata se adauga feliile de lamaie, iar cand e suficient de legata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in borcane. Se pun capace speciale sau se leaga cu celofan.



Se serveste rece.

Autor: Marianar
Data trimiterii: 12/10/2004 14:30:20
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26520


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate:   
Timp de preparare:
~ 6 ore