1 curcan tanar de circa 4 kg, 60g unt, 1 limgura boia. Pentru umplutura: 3 linguri unt, 1 ceapa, maruntaiele de curcan, 500g carne de porc tocata, 4 felii de paine, patrunjel tocat, sare piper, boia, nucsoara macinata, 3 oua
Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga maruntaiele de curcan taiate marunt, carnea de porc si se tine pe foc pana scade zeama. Ia vasul de pe foc, adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, boia, nucsoara, sare, piper dupa gust, 3 oua si amesteca. Se umple curcanul, se coase, se unge cu unt pe toata suprafata, se presara boia si se da la cuptor, la foc moderat. In timpul coacerii se stropeste mereu cu sosul din tava.
Se serveste imediat cu cartofi, morcovi etc.
Autor: Leah Data trimiterii: 05/11/2004 16:41:51
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15545&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 4 ore
|