| cantitate bruta pentru 1kg 
 macris 900g
 faina 100g
 unt 100g
 smantana 200g
 lamaie 50g
 zahar 30g
 sare 15g
 
 Se extrage sucul la lamaie.
 Faina se dizolva in 150ml apa, se adauga untul topit si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, macris, zahar, sare si se fierb 20 minute.
 La sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie.
 
 
 
 
 Se seveste cald, la friptura de miel, pasare si vita.
 
 
 Autor: maggda
 Data trimiterii: 05/11/2004 15:03:06
 Discuta reteta pe forum:
 http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758
 
 
 Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
 | Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 30 min.
 
 |