cantitate bruta pentru 1kg
unt 200g faina 100g smantana 300g hrean 300g supa de oase 150g otet 9 grade 25g sare 15g
Hreanul se curata si apoi se rade pe o razatoare fina.
Faina dizolvata in 150ml apa rece se amesteca cu untul topit si se fierbe, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, supa de oase, hreanul, sare si se fierb la foc moderat cca 15-20 min. Cand sosul este fiert se adauga otetul.
Se consuma impreuna cu preparate din carne de pasare si peste.
Autor: maggda Data trimiterii: 05/11/2004 14:57:43
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 30 min.
|