Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Sosuri Sosuri albe 

Sos de hrean
cantitate bruta pentru 1kg

unt 200g
faina 100g
smantana 300g
hrean 300g
supa de oase 150g
otet 9 grade 25g
sare 15g



Hreanul se curata si apoi se rade pe o razatoare fina.

Faina dizolvata in 150ml apa rece se amesteca cu untul topit si se fierbe, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga smantana, supa de oase, hreanul, sare si se fierb la foc moderat cca 15-20 min.
Cand sosul este fiert se adauga otetul.


Se consuma impreuna cu preparate din carne de pasare si peste.



Autor: maggda
Data trimiterii: 05/11/2004 14:57:43
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 30 min.