1 ceapa mare 500g carne vita [vitel]taiata cubulete paprika [boia dulce] 2 cartofi taiati cubulete 2 morcovi taiati rondele 1 radacina patrunjel taiata rondele 1 foaie de dafin chimen
Ceapa taiata se pune la calit, dupa ce s-a calit se adauga carnea, se amesteca si se mai calesc putin impreuna. Se adauga paprika se amesteca si se adauga apa (depinde cum doresti sa iti iasa scazuta sau ca o ciorba), se pune o foaie de dafin si chimen si se lasa sa fiarba (daca nu vreti sa ramana chimenul il puteti pune intr-un saculet din tifon si la sfarsit il scoateti). Cind carnea este aproape fiarta se adauga morcovul, patrunjelul si dupa vreo 10-15 minute si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este moale.
Gulasil se serveste cu galuste de faina micute. Daca faci gulas scazut poti sa servesti linga galustele, daca nu galustele se fierb in gulas.
Autor: lilach Data trimiterii: 04/11/2004 16:24:48
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: ~ 70 min.
|