Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu carne de porc 

Snitel vienez
carne de porc, pregatita in prealabil(batuta)
piper, oua, sare, pesmet, faina, lamaie, masline, ulei, patrunjel tocat, unt.


Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. Untul se topeste la caldura snitelului; lamaia se preseaza cu furculita.

Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata sau cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.

Autor: Babee
Data trimiterii: 04/11/2004 14:08:33
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13945


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 40 min.