Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Mancaruri cu peste 

Somon in papiota (impachetat)
-600g de filet de somon
-100g de praz
-100g de morcovi
-100g de telina-gulie (céleris-raves)
-100 g de ceapa mica (échalotes)
-salvie
-tarhon
-50g de unt
-sare, piper
-4 coli de hirtie sulfurizata (sau folie de aluminiu)

Taiati somonul in cubulete iar legumele in betigase.
Faceti sa revina ceapa la foc mic, puneti si celelalte legume la sfirsit si dati la o parte de pe foc. Ungeti cu unt hirtiile sulfurizate si puneti somonul si legumele, iar la sfirsit salvia si tarhonul. Sarati si piperati. Impachetati si inchideti su grija pachetele in jurul continutului.
Bagati la cuptorul incins (termostat 6/180°C) timp de 10-15 minute.

Obs: Sosul de vin alb

1 ceapa mica (échalote)
30cl de vin alb sec
20cl de supa
60cl de smintina
50g de unt
sare, piper

Puneti ceapa taiata marunt la tigaie si lasati-o pina prinde o culoare aurie. Varsati vinul alb si lasati pe foc pina la absorbtia aproape completa. Varsati apoi supa si smintina si mai lasati putin pe foc. Sarati si piperati.

Serviti pachetele individuale acompaniate de o garnitura de cartofi sau de sos de vin alb.

Autor: Otilia
Data trimiterii: 31/10/2004 21:28:36
Edited: 01/11/2004 14:55:22
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13929


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare:
50 de minute