Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Mancaruri Paste 

Paste cu carne si legume


Pui la fiert apa cu putina sare si un strop de ulei sau margarina (cam o lingurita ) ca sa nu se prinda pastele intre ele sau de cratita.
Cand apa clocoteste pui din prima spaghetele...le poti lasa si lungi (oricat de lungi ar fi ele) pt ca atunci cand fierb, se inmoaie si vor intra cu totul in apa. Apoi, dupa fierbere, se strecoara si se trec o data prin jet de apa rece ca sa se duca din amidonul pe care l-au lasat in timpul fierberii, si sa nu devina groase..ca pasta...
in timp ce fierb pastele se face umplutura:
pui ceapa la calit cu legume..daca mai sunt rosii si ardei cubulete si apoi condimentezi. poti pune inainte de toate astea carne bucati de care si cum vrei si adaugi restul dupa ce se prajeste carnea umpik mai bine.
apoi mai poti pune si ciupercutze...si tot ceea ce doresti ca si condimente. pui apa si las la fiert. dac vrei sosul mai grosut, poti adauga la sfarsit o lingura de faina dizolvata cu putina apa sau amidon, preparat confoirm indicatiilor de pe cutie.

Mai poti face si altfel:
**cand nu am timp de amestecat in pastele puse a fiert ca sa nu se prinda, clocotesc apa asa cum am zis si dupa ce pun pastele, la cinci minute opresc, mai adaug o cana apa rece si ii pun capac si o las deoparte la "umflat". apoi fac ;la fel ca mai inainte...
**poti face simplu sosul fara carne si ciupercutze..si sa le prajesti pe fiecare separat (nu uita la crne dac o prajesti separat sa ii pui dupa 10 minte putina apa in tuci sau oala in care o prajesti ca sa nu se intareasca, devenind astfel mai frageda).si s ale servesti tip carnitura....pui un "pat" de spaghete, peste carnea, de jur imprejur ciupercutzele, si peste sosul, cascavalul si verdeatza.
poti sa faci cum vrei!!!
**sau le poti amesteca toate dupa fierbere si s ale adaugi cascavalul ras si apoi sa le dai 15 minute la cuptor. la servesti astfel ca sufleu.
**in sos poti adauga la sfarsit si smantana care ii va da o savoare placuta.
pofta buna!

pui pastele in farfurie, sub forma de colocela, cte 2-3 "ghemotoace" ca niste colacei...si pui in fiecare colacel carne si peste torni sosul cu legume,...sau de jur imprejur. peste razi cascaval sau branza si paoi pui vredeat taiata marunt. ornezi cu rosii.


Autor: anne-marry
Data trimiterii: 29/10/2004 22:45:57
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608&whichpage=3


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: