1 kg vinete, 1/2 kg ardei gras, 1 conopida mică, 1 kg cartofi, rosii proaspete (bulion), 300ml ulei.
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul se yena cu ulei, apoi se aseaza un rand de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rand de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rand de vinete, un rand de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfarsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.
Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust.
Autor: Mini Data trimiterii: 25/10/2004 21:53:38
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13963
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare: ~ 70 min.
|