Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Muraturi Muraturi in otet 

Gogosari
-160 de gogosari proaspeti si carnosi
-100 g otet de vin tare
-o lehatura patrunjel radacina
-o legatura morcovi
-4 teline
-4 bucati pastarnac
-2 bucati hrean
-6 capataini usturoi
-boabe enibahar
-o mana piper boabe
-4 foi de dafin
-1/2 kg mustar boabe
-1 kg de sare
-1/4 kg zahar
-5 g salicilat

Se trece zarzavatul prin rozatoare, toate mirodeniile se pun intr-un saculet de panza subtire si se pun toate in otet la fiert. Dupa ce zarzavatul este bine fiert, se srecoara intr-o panza, iar otetul se pune din nou la clocotit cu sare si zahar. In acest timp se sterg gogosarii cu o carpa si se oparesc treptat, 2-3 minute in otetul clocotit. Se scot repede cu o strecutatoare si se intind pe masa sa se raceasca. Se aseaza apoi gogosarii in borcane, punandu-se printre ei bucati de conopida si gogonele verzi. Otetul se strecoara din nou si cand este inca caldut, se adauga salicilatul. Cand s-a racit se toarna peste gogosari in borcan. Se pune teasc deasupra si apoi un strat de undelemn gros cam de 2 degete.




Autor: karlla
Data trimiterii: 25/10/2004 06:30:36
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13975


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: