Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Muraturi Muraturi in otet 

Castraveti murati bulgaresti (ca cei din comert)
-10 kg castraveti
-1 litru otet + 3 parti apa

Se pun castravetii in borcane de 800 gr cu felii de morcov, ceapa, usturoi, boabe de mustar, marar uscat (codite si flori), 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar; se amesteca intr-o oala otetul cu 3 parti apa (adica 1 litru otet cu 3 litri apa), se toarna cu un ibric lichidul rece si se capseaza borcanele.

Se pun in cratita cu o carpa la fund! Si apa cat sa acopere borcanul , treisferturi…..se pun pe focul mic la fiert timp de 10-15 minute (nu mai mult) pana se vede ca se schimba culoarea spre maroniu!

Se scot cu tot cu cratita in balcon si se lasa la racit in apa!
Sunt super deliciosi si nu se strica!

Pentru 10 kg de castraveti va trebuie aprox 19-20 borcane de 800 gr.




Autor: claudia_a
Data trimiterii: 25/10/2004 06:14:49
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13975


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: