Ciupercile se curata si se spala bine. Dupa aceea se freaca cu sare si se spala din nou cu apa rece si otet. Otetul se clocoteste fara sare, amestecat doar cu boabe de piper dupa care se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba cateva minute. Se toarna in borcane fierbinti impreuna cu otetul in care au fiert. Se leaga imediat la gura, se aseaza in camara si se invelesc cu paturi groase. Se aleg vinete tinere si se curata partial de coaja (in lame late de 2 cm, una da, una nu) dupa care se fierb pana se inmoaie. Se despica pe lungime in 2-3 locuri si aici se pune zarzavat (morcov, patrunjel etc.) frecat cu sare. Se aseaza vinetele in borcan si se toarna peste ele otet clocotit cu sare. Se leaga cu celofan la gura si se pastreaza in camara invelite cu paturi. Sfecla se coace, se taie felii si se aseaza in borcan: un rand se sfecla un rand de hrean ras. Presarati chimen si deasupra turnati otet clocotit cu sare. Legati borcanul la gura si-l dati la camara.
Autor: Idora Data trimiterii: 21/10/2004 19:25:09
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|