-1 kg. sfecla rosie -o ceasca otet -3 cesti apa
Se spala sfecla si se fierbe. Separat, se fierbe apa cu otetul si putina sare. Se curata sfecla, se taie rondele, se pune intr-un borcan peste care se toarna otetul caldut.
Pentru gurmanzii rafinati reteta se modifica astfel: Sfecla se coace la 150 grade, se curata si se taie cu un cutit special (ondulat). Sosul se prepara la fel, insa adaugandu-se si un pic de zahar, chimen.
La servire se poate adauga hrean ras proaspat.
Autor: Idora Data trimiterii: 21/10/2004 19:17:21
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|