Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Muraturi Muraturi in otet 

Castraveciori murati
-castraveti mici
-frunze de visin
-marar uscat
-ardei iute
-radacini de hrean
-otet
-sare
-boabe de mustar


Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se adauga citiva ardei iuti, verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se toarna deasupra otet de 9 grade fiert si sarea dizolvata in putina apa (1 l la doua linguri de sare). Otetul se toarna rece. La suprafata muraturilor se aseaza un saculet de pinza subtire cu boabe de mustar. Mustarul, ca si hreanul, ajuta la pastrarea castravetilor. Borcanele se leaga cu pergament. Butoiasele trebuie infundate si rostogolite. Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou si se inlocuieste in parte, pentru a-i completa taria, apoi, dupa ce s-a racit, se toarna peste castraveti.




Autor: Idora
Data trimiterii: 21/10/2004 18:31:00
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684&whichpage=2


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: