-3 kg de gogonele -1 kg de castraveti -250 g de ceapa -500 g de gogosari -250 g de morcovi -500 g de telina (radacina) -foi de dafin -cimbru -piper
Legumele se spala se curata, si se cântaresc. Pentru fiecare kilogram se calculeaza 100 ml de otet, 10 g de sare si câte o aspirina (fara aspirina se mareste cantitatea de otet cu câte 50 ml la kilogram). Gogonelele, spalate, se taie în felii de 2 cm grosime, castravetii se taie rondele sau în fisii lungi, gogosarii de asemenea, ceapa se toaca pestisori, iar morcovii si telina se dau prin razatoarea mare. Dupa aceea, legumele se combina, se cântaresc, împreuna, se pun în castron de sticla si se presara cu 30 de grame de sare pentru fiecare kilogram de zarzavat. Se lasa asa 2-3 ore. Legumele se scurg bine si se pun în alt vas adaugând pentru fiecare kilogram cantitatea de otet, zahar, aspirina si condimente indicate. Vasul respectiv se pune pe flacara si 3-4 minute se amesteca legumele mereu. Salata se pune apoi imediat la borcane spalate si oparite, se leaga cu celofan si se pun la loc aerisit si uscat.
Autor: Idora Data trimiterii: 21/10/2004 02:43:59
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|