150g orez, 1 ceapa, 3 rosii potrivite, un ardei gras, rosu, 3 linguri ulei, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper.
Orezul se pune la fiert. Cand este gata se pune intr-o ceasca sau castronas mic, pt. a-i da o forma frumoasa si se rastoarna pe farfurie. Ardeiul se coace, se curata de pielite si de seminte, se taie marunt, de asemenea rosiile. Apoi se pun intr-un castron, se amesteca cu ulei, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si se rastoarna peste orez.
Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra.
Autor: Marianar Data trimiterii: 18/10/2004 23:01:17
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11399&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare: ~ 30 min
|