4 ardei-gogosar, taiati sferturi 1 kg rosii, taiate in doua 1 ardei iute, taiat si curatat de seminte 1 ceapa de apa, taiata 6 linguri tarhon, tocat 5 linguri ulei de masline 100 ml votca 2 linguri pasta de rosii 300 ml concentrat vegetal
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200șC. Asezati legumele si tarhonul intr-o tava de friptura si stropiti-le cu uleiul si votca. Presarati sare si piper si amestecati pentru a se unge uniform. Dati la cuptor timp de 1 ora, pana se inmoaie si se rumenesc bine; intre timp, amestecati o data.
Pasati legumele, pentru a obtine o pasta omogena. Turnati pasta intr-un vas adanc, adaugati concentratul si pasta de rosii si puneti vasul la foc. Lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare si piper.
Serviti supa fierbinte, cu tartine de paine prajita cu branza topita (preparate pe gratar).
Autor: Idora Data trimiterii: 18/10/2004 09:41:16
Edited: 18/10/2004 09:52:26
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27113&whichpage=2
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare: 40-50 de minute
|