Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Conserve Muraturi Muraturi in otet 

Gogosari umpluti
-3 kg de varza
-400 g de morcovi si telina
-300 g de ceapa
-3 ardei grasi
-300 ml de ulei
-3-4 foi de dafin
-telina
-cimbru (piper, sare, otet dupa gust)
-50-60 de gogosari mai mici

Tocati varza fideluta, cantariti-o si frecati-o cu doua linguri de sare mai mari. Separat, clatiti prin ulei ceapa data prin razatoare si, cānd aceasta s-a aurit, puneti ardeiul tocat, varza bine stoarsa si o parte din condimente. Lasati vasul pe foc mic si amestecati īn continuu pāna cānd zarzavaturile incep sa clocoteasca. Inchideti focul, omogenizati bine compozitia si umpleti gogosarii, asezandu-i cu grija īn borcane de 3-5 l. Puneti la fiert otetul combinat cu 2 parti apa si restul de condimente si lasati sa dea īn 2-3 clocote. Turnati-l caldut peste ardei, legati cu celofan si asezati borcanele la pastrare īn loc aerisit, ferit de caldura.




Autor: Idora
Data trimiterii: 18/10/2004 04:14:49
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 0 
Timp de preparare: