-3 kg de varza -400 g de morcovi si telina -300 g de ceapa -3 ardei grasi -300 ml de ulei -3-4 foi de dafin -telina -cimbru (piper, sare, otet dupa gust) -50-60 de gogosari mai mici
Tocati varza fideluta, cantariti-o si frecati-o cu doua linguri de sare mai mari. Separat, clatiti prin ulei ceapa data prin razatoare si, cānd aceasta s-a aurit, puneti ardeiul tocat, varza bine stoarsa si o parte din condimente. Lasati vasul pe foc mic si amestecati īn continuu pāna cānd zarzavaturile incep sa clocoteasca. Inchideti focul, omogenizati bine compozitia si umpleti gogosarii, asezandu-i cu grija īn borcane de 3-5 l. Puneti la fiert otetul combinat cu 2 parti apa si restul de condimente si lasati sa dea īn 2-3 clocote. Turnati-l caldut peste ardei, legati cu celofan si asezati borcanele la pastrare īn loc aerisit, ferit de caldura.
Autor: Idora Data trimiterii: 18/10/2004 04:14:49
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28684
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare:
|