Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Supe si Ciorbe Ciorbe cu carne 

Ciorba de perisoare cu rosii
carne de vaca tocata cam 500-700 gr
ceapa 150 gr
morcov,patrunjel radacina si telina 200 gr
pasta de rosii 50 gr
2 oua
leustean, patrunjel dupa gust
orez - 50 de gr
bors sau zeama de lamaie - dupa gust
ulei - 100 ml
os cu maduva 1 kg
500 de gr rosii
1 ardei gras; sare dupa gust

Osul cu maduva se sparge in mai multe bucati care, apoi se pun la fiert cu apa rece si sare. Cand zeama incepe sa fiarba, se spumeaza si se adauga jumatate din cantitatea de ceapa, morcovii, telina si patrunjel radacina, taiate in cuburi mici.
Cand zarzavatul este fiert, se scot oasele si se toarna borsul fiert, si pasta de rosii. Intre timp se prepara perisoarele.
Carnea se amesteca impreuna cu ceapa calita (sau cruda) si cu patrunjelul verde taiat marunt. La tocatura se adauga ouale, sarea si piperul, amestecandu-se bine. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele (4-5 de portie) de marimea unei cirese mari.
Cand borsul incepe sa clocoteasca, se adauga perisoarele care se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Orezul fiert separat se adauga la ciorba, apoi aceasta de sareaza si se acreste dupa gust (bors sau zeama de lamaie). Rosiile, curatate de coaja si taiate in sferturi, se adauga cand ciorba este aproape gata, apoi se lasas sa ma fiarba un clocot.
La sfarsit, se presara cu frunze de leustean si patrunjel, taiate marunt.

se serveste calda cu putina smantana.

Autor: schuster laura
Data trimiterii: 17/10/2004 22:09:50
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27113


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
50 de minute