Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Supe si Ciorbe Ciorbe cu carne 

Ciorba cu galuste de ficat
2 ficatei pui
2 oua
1 ceapa
2-3 morcovi
2 radacini patrunjel
1 telina mica
1 legatura patrunjel verde
3 cartofi mari
2 cuburi knor (gust de gaina)
faina, sare , piper

In ulei cu apa se caleste putin o ceapa potivit de mare, taiata marunt. Cand este sticloasa, se pun 2-3 morcovi razuiti pe razatoarea mare, si se calesc si acestia ca sa dea culoare.
Se mai adauga si 1-2 radacini de patrungel razuite sau taiate marunt, telina radacina la fel razuita si se dilueaza cu apa (aproximativ 3 litri) si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pun 2-3 cartofi taiati cubulete marunte, vreo 2 cuburi de knor- gust de gaina, si se lasa fiarba, potrivind la gust de sare.

Intre timp se prepara galustele. Se razuiesc cu cutitul pe tabla de lemn 2 ficatei de pui, scotand pielitele de sustinere. Se toaca o legatura de patrunjel verde.

Se adauga 2 oua intregi, o lingura de untura potrivit de plina sau in loc ulei (2-3 linguri), piper mai binisor, sare la apreciere, se amesteca si se pune faina cat cuprinde pentru a fi un aluat ca si la galuste pt. felul 2, nici prea tari, nici prea moi. Se rup cu lingura in ciorbita care fierbe, cand s-au ridicat la suprafata, totul e gata. Daca ciorbita e prea deasa, se mai completeaza cu apa.

Obs. In ciorbita se poate pune si frunze de telina, daca va place. Aceleasi galuste se pot pune si in supa de carne propriu-zisa.


Se serveste calda. Dupa gust se poate aduga si o lingura de smantana slaba.

Autor: adi2003
Data trimiterii: 17/10/2004 21:45:27
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11454


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
35 de minute