4 morcovi mari 2 portocale sau 4 mandarine 1/4 ceasca maioneza vegetariana
Spala bine morcovii, se curata si apoi se rad. Citricele se curata, se despart in felii si fiecare feliuta se taie in 3-4 segmente, in functie de marime. E bine sa le tai intr-un castronel, pentru a pastra si sucul care se scurge. 1-2 linguri de suc(de portocale) se amesteca cu maioneza. Compozitia obtinuta se adauga peste morcovi si fructe si se amesteca usor.
Nota: Se pot adauga si alte fructe sau legume, ca de exemplu: varza, ardei grasi, mere, ananas, papaya, mango, banane, pere, alune si nuci, stafide sau afine uscate. Pentru sarbatori, aceasta salata creeaza o imagine foarte festiva.
Se serveste rece.
Autor: alinaluchian Data trimiterii: 17/10/2004 15:45:31
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11399&whichpage=6
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 0 Timp de preparare: ~ 15min.
|