Blatul : 6 oua 140 g zahar 140 g nuci macinate 1 lingura si jumatate de faina 1 praf de copt
Crema :250 g unt, 2 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina) 7 linguri cafea concentrata(ness)rece 150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
Glazura: 200 g zahar pudra 2-3 linguri cacao 3 linguri margarina 3 linguri apa zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Blat: Se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema: Untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).Crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile. Se intinde peste blatul racit.
Glazura: Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)Se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema.
Se taie in patrate sau romburi.
Autor: palmyrah2002 Data trimiterii: 10/12/2004 21:56:04
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37772
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 2 Timp de preparare:2~3h
|