prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa
Prunele proaspete, carnoase, nu prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara samburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se sterilizeaza in baia de apa sau se inabusa intre paturi dupa ce a dat cateva clocote si a fost imediat legat cu celofan. Durata sterilizarii este de 20 minute la 75 grade.
Se serveste rece.
Autor: Veronicai Data trimiterii: 03/12/2004 23:18:27
Discuta reteta pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13964
Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
| Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 40 min.
|