Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Supe si Ciorbe Supe de legume 

Supa crema de legume
1 kg morcovi
1 kg telina
2 cepe mari
3-4 ardei grasi
1 kg radacina patrunjel
5-6 gulii
1/2 litru de smantana
2 galbenusuri de ou
sare, piper, marar si patrunjel verde, dupa gust, eventual condimente(vegeta, delikat,etc)

Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Se scurg apoi de apa si se paseaza. Ceea ce rezulta se amesteca cu apa in care au fiert legumele, se pune totul din nou la fiert si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.

Consistenta cremei se obtine turnand apa in care au fiert legumele in proportia dorita.

Dupa 2-3 clocote se adauga smantana si galbenusurile de ou batute, sarea, piperul, celelalte condimente dupa gust, iar la sfarsit, mararul si patrunjelul proaspat, taiat foarte marunt

se serveste calda (sau rece, dupa gust) cu crutoane.

Autor: ionlenin
Data trimiterii: 15/10/2004 20:38:56
Discuta reteta pe forum:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27113


Atentie: Daca linkul de mai sus nu functioneaza, raporteaza acest lucru moderatorilor de la forumul "La bucatarie"!
Complexitate: 2 
Timp de preparare:
40-50 de minute