Toate Forumurile Toate Forumurile
Cartea de bucate Cartea de bucate
Cauta in retete
Index retete Sosuri Sosuri rosii 

Sos de ceapa
1 lingura unt sau untura, 1 lingura faina, 2 cepe, 1 lingurita zahar, 1 lingura bulion, 1-2 linguri otet sau zeama de lamaie, 2 pahare zeama de carne (se poate folosi si apa), sare.


Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pana ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sarea, zaharul si bulionul si se lasa sa fiarba 10 minute. Apoi se adauga otetul sau zeama de lamaie si se lasa sa scada, ca sa nu fie nici prea gros, nici prea subtire.




Autor: Marianar
Data trimiterii: 02/12/2004 20:40:29
Initiaza o dicutie pe forum legata de aceasta reteta: Apasa aici!

Complexitate: 1 
Timp de preparare:
~ 45 min