mersul????????

mersul???????? | Autor: stoian.clara

Link direct la acest mesaj

Buna, sunt mama unui baietel de 1,2 ani si am o problema pana acum nu s-a ridicat in picioare are asa tentative cand il pun eu sta f putin dar nu are stabilitate, el e un copil vioi eu il vad ca pe un copil dezvoltat normal, dar cei din jurul meu ma sfatuiesc sa merg sa-i fac niste investigatii, rugamintea mea este sa-mi spuneti unde sa ma duc cu el si ce analize sa-i fac, credeti ca trebuie sa ma ingrijorez va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

primul loc unde trebuie sa mergi este un pediatru!
El, mai mult ca sigur iti va recomanda sa mergi la un ortoped.
Si de-aci , te indruma ei in caz ca e nevoie!

Dar nu e neaparat sa aiba probleme, sunt diferite formele de dezvoltare la copilasi.

Schimba te rog subiectul! Vroiai sa spui "mersul" nu?!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Daca la controlul de 1 an pediatrul a considerat ca totul e OK, n-ai de ce sa incepi cu investigatiile. Copiii pot incepe sa mearga pina la 1 an si 6 luni in medie, eu asa stiu de la pediatrul nostru.
Copiii nostri au mers unul la cca. 1 an si celalalt la 1 an si 4 luni(a mers de-a busilea de pe la 8 luni, de regula incep sa mearga mai tirziu, ajungind unde vor si in 4 labutze).

P.S. Corecteaza titlul, ai papat un S ca sa primesti mai multe raspunsuri.

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:


Clara,
Baietelul tau e mai grasut? Pentru ca, in general, copiii mai grasuti se ridica mai tarziu (nu e o regula). Sta in fundulet?
Cere totusi ceva pareri (macar doua), de la medici pediatri care sigur te vor indruma catre specialistii potriviti, daca va fi cazul.
Multa sanatate!

mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ma alatur celorlalte mamici care ti-au spus sa nu disperi, fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare si achizitionare a unor noi posturi. Dar daca tii neaparat sa primesti si sfatul unui medic, intreaba-ti mai intai pediatrul, apoi te poti adresa unui balneolog, care, daca e cazul, poate recomanda intrarea intr-un program de recuperare (mai exact va face kinetoterapie). Dar nu cred ca e cazul. Ortopedul e doar "doctor de oase", va evalua doar starea osaturii si a musculaturii... Dezvoltarea (psiho-)motorie este evaluata doar de balneolog sau de neurolog.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Stoian.Clara nu-ti pierde rabdarea , fiecare copil isi are felul lui de-a se dezvolta , unii pornesc singurei pe piciorusele lor , destul de devreme , altii mai tarziu , dar nu cred ca trebuie sa-ti faci ga,duri rele-n privinta asta ! N-ai observat daca se cramponeaza de ceva ca sa se ridice cumva , nu se deplaseaza cumva , tarandu-se pe funduletz ? Se spune ca copii sunt mereu concentrati asupra unor chestii de "perioada" , poate ca se afla-n perioada in care-i iasa niste dintisori , sau poate face kk/pp pe olita , el nu poate sa asimileze totul dintr-o data , ci toate la randul lor , adica un lucru dupa celalalt ! Eu sunt sigura ca surpriza va veni dintr-o data si te va lasa muta de fericire , nu dispera si incearca sa nu asculti prea mult pe cei din jur , c-ar trebui sa mergi la cine stie ce medic specialist sau stiu eu ce ! Baietelul meu , amers la 1 an si o sapt. , dar a avut si antrenament cu trotteur-ul (nu stiu cum se zice-n romaneste) caruciorul cu care invata sa mearga ?! Oricum bb tau s-a folosit ? Va !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorianaC spune:

Si baietelul meu are un an si 5 luni si inca nu merge; de la 1 an merge de-a busilea sau dus de manuta. Daca-l pun in patut, merge fara probleme si chiar sta in picioare nesprijinit, insa cum incerc sa-l las pe jos, se aseaza imediat in genunchi (cred ca de teama) si se deplaseaza in patru labe.
Aceeasi problema am avut-o si cu fetita, care acum are 8 ani si e bine-merci, si care a mers singura abia la 1 an si 4 luni.
Parerea mea este ca fiecare copilas are ritmul sau propriu de dezvoltare motorie si e cam prematur sa intram in panica; eu am cerut parerea unui medic pediatru si mi-a spus ca faptul ca inca nu merge poate fi un semn de rahitism (noi am eliminat aceasta posibilitate, facandu-i un set complet de analize) sau, pur si simplu e vorba de un bebel mai puturos, si atat.
Bebelusul tau cum sta cu calcemia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoian.clara spune:

nu e grasut are cam 9800 g, da pe mine ma ingrijoreaza faptul ca vad cam toti copiii de varsta lui ca merg, si in fundulet a stat foarte tarziu. Si mai tare ma ingrijoreaza faptul ca vad ca nu are putere sa se ridice si nu are stabilitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

e bine ptr linistea ta sa consultzi un specialist,dar pana atunci sa tzii cont si de faptul ca fiecare copil are ritmul lui(devine deja lait motiv expresia asta)...eu personal stiu cateva cazuri in care copiii n-au mers decat la 1,5 ani,intr-una din familii si unul din parintzi a pornit asa greu la vremea respectiva....vezi,la voi in familie nu sunt asemenea cazuri



anca @ alex.bb


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

***viatza e doar o iluzie a simtzurilor***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoian.clara spune:

da da are un 1,2 ani si nu s-a ridicat de mers nici nu se pune problema, am pus eu prost titlul,iar o cunostinta care e medic (nu pediatru)a zis sa merg sa consult un neurolog. Daca as veni cu el la Bucuresti la ce spital sau la ce medic sa merg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Apanda spune:

Si eu am avut aceasi problema saptaman trecuta, toti copii de 7-8 luni se tineau in picioare numai bebeb meu nu, am mers la medic si mi-a zis las-o in pce ca stie ea ce face.Pana la 1 si 6 luni nu e problema pentru ei, poate nu vrea poate nu-i place.

Pupici pitici multi si mici, de la A@A@A

Mergi la inceput