Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ma scuzi akella din graba am omis sa-ti scriu ca ma refeream la cea cu nuci ca sunt preferatele melemercic pt raspuns o sa o fac cu siguranta

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de varza cu rosii

Ingrediente: 1 varza, 3 rosii, 3 ardei verzi, 2 galbenusuri, 1 lg. otet, 100 ml ulei, 1 castravecior murat, 1 lg. mustar, sare, piper, patrunjel verde

Varza se taie fideluta, se presara cu sare si se lasa sa stea o ora. Se freaca si se stoarce bine.
Din galbenusuri, mustar, sare si ulei se face o maioneza. Se adauga piperul, patrunjelul tocat marunt si castraveciorul dat pe razatoarea mica. Se amesteca bine si se potriveste de otet.
Varza se amesteca impreuna cu sosul vinegreta si se orneaza cu rosii si ardei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Salata "Poiana cu ciuperci"

Ideea am preluat-o de la Rodica (MamaElei), dar ingredientele le-am combinat dupa ce-am avut prin frigider.

1 cutie ciuperci intregi (eu am folosit ciuperci marinate dupa o reteta pe care am postat-o www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72424&whichpage=2" target="_blank">aici)
2-3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua
100 g cascaval
o jumatate de piept de pui fiert/copt
1 legatura de patrunjel + 1 de marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Pofta mare!

Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute. Eu am pus de care aveam, dar data viitoare o sa cumpar special ciuperci mici pentru aceasta salata.

------------------
Numai bine,

Natalia

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de varza acra cu mere

Ingrediente: 1 mar acrisor, 4 lg. suc de lamaie, 500 g varza acra tocata, 1 ardei gras rosu, 3 cepe verzi, sare, piper, 3 lg. ulei, 3 lg. seminte de floarea-soarelui

Se decojeste marul, se curata de seminte, se taie felii si se stropeste cu 2 lg. suc de lamaie.
Se aseaza varza intr-un castron si se amesteca impreuna cu feliile de mar, cubulete de ardei gras si rondele de ceapa verde.
Se face o marinata din sare, piper, restul de suc de lamaie si ulei. Se amesteca in salata. Se prajesc semintele de floarea-soarelui fara grasime si se presara pe salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de varza rosie cu mere

Ingrediente: 600 g varza rosie, 4 mere, hrean, ulei, otet, sare, piper

Varza se toaca, se freaca cu putina sare si se scurge. Merele se rad si se amesteca impreuna cu varza, hreanul ras, ulei, sare, piper si otet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

Salata de varza alba si rosie

Ingrediente: 1/2 capatana de varza alba, 1/2 capatana varza rosie, cateva feliute de costita afumata, un pumn de stafide, ulei de masline, otet balsamic, sare

Varza alba si rosie se taie fiede luta si se freaca cu sare. Costita se taie bastonase, care se rumenesc. Stafidele se inmoaie in otet balsamic si se scurg. Toate aceste ingrediente se amesteca si se asezoneaza cu sare, otet balsamic si ulei, dupa gust

VoichiV32+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cate bunatati !
Trebuie neaparat testate!

Nana Motoc
Fotografii cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VoichiV spune:

Salata de peste afumat cu maioneza

Ingrediente: peste afumat, dezosat, morcovi, telina, ceapa rosie, maioneza

Pestele se toaca marunt. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica. Ceapa se taie solzisori. Toate acestea se amesteca apoi cu maioneza. Cantitatile variaza in functie de preferinte si de numarul de persoane

VoichiV32+

poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata verde cu mandarine

Ingrediente: 1 salata verde, 200 g morcovi, 150 g radacina de telina, 250 g mandarine, ½ leg. patrunjel verde, 200 g iaurt, suc de lamaie, sare, piper

Salata verde se rupe bucati, morcovii se taie rondele, iar telina – fasii subtiri. Mandarinele se desfac in felii, iar patrunjelul se toaca marunt.
Se amesteca iaurtul cu 3-4 lg. suc de mandarine si suc de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca ingredientele pentru salata si se toarna sosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de paste cu carne

Ingrediente: 1 ceapa mica, 250 g carne tocata, 1 lingurita ketchup, sare, piper, boia, 250 g paste tip Farfalle (fundite), 400 g fasole verde, 7 lg. ulei, 4 ardei iuti murati, 2 lg. otet, 1 lg. suc de lamaie, 1 ardei gras taiat fasii

Ceapa se toaca si amesteca impreuna cu carnea si ketchup-ul. Se adauga sare, piper si boia.
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Fasolea se opareste in apa cu sare cca 10 minute. Se scurg ambele.
Se incing 3 lg. ulei si se prajeste carnea pana devine sfaramicioasa. Se scurg ardeii murati, iar jumatate dintre ei se taie rondele. Se amesteca restul de ulei cu sare, piper, boia si otet. Se amesteca apoi totul cu paste, carne, ardei, fasole si fasii de ardei gras.

Mergi la inceput