Probleme neurologice?

Probleme neurologice? | Autor: mamu

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Bebica al meu are 10 luni si cam din luna a sasea a
inceput sa aiba niste spasme scurte,foarte scurte(doua secunde)
de parca ar fi electrocutat.De regula apar pe fond de oboseala
dar si imediat dupa ce se scoala din somn.
Tot cam in acelasi timp a inceput sa "se uite in gol". Stiu ca noi
adultii ne mai pierdem in visare uneori, dar oare e normal la un
bebica asa mic? Adica il strig, vad ca ma aude dar pur si simplu
pentru 6-8 secunde nu "participa".
Pediatra mi-a recomandat sa-l vada un neurolog, dar e atat de mic
ca nu as vrea sa fac asta decat daca este absolut necesar.
De altfel, luna trecuta aproape nu a mai facut deloc si speram
ca i-au trecut. Dar de o saptamana au reinceput:(
Si daca nu era de ajuns, de doua zile, cand imi adoarme in brate,
simt cum ii tresar diferite parti ale corpului, de regula extremitatile.
S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme?
Stie cineva un neurolog bun care sa nu se repeada la "poza"
daca nu-i cazul?
Multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Nu stiu in ce masura te pot ajuta, dar si eu am dat o raita la neurologie cand avea Daria 5 luni. Ii tremura foarte tare capusorul, nu avea deloc stabilitate si eram terifiata. Cand ieseam cu ea si o vedeau cunoscutii, ziceau mereu ca e speriata de ceva, ca prea ii tremura capusorul. Timpul ne-a dovedit insa ca nu era nimic in neregula. Din moment ce a inceput sa stea bine in fundulet, a inceput sa isi controleze mai bine toate actiunile.
In cazul vostru, vad ca a fost bine la inceput si ca problemele au aparut la 6 luni.
Eu as zice ca, pentru linistea ta si binele bebelinului, sa faceti acel consult.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

"Pediatra mi-a recomandat sa-l vada un neurolog, dar e atat de mic
ca nu as vrea sa fac asta decat daca este absolut necesar"

mamu, controlul neurologic nu e deloc chinuitor - o sa-l "ciocane" in diverse locuri, o sa-l gadile , o sa-l puna in diverse pozitii etc ca sa vada ce reflexe are. Nu e obligatoriu sa-i faca "poza", si desigur tu poti sa-i ceri informatii astfel incat sa refuzi sau sa accepti "poza".

Medici nu prea stiu in Bucuresti, noi am fost o singura data la dr. Sanda Magureanu la centrul Victor Babes; mie mi-a placut dar am auzit pareri pro si contra despre dumneaei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Mamu, nu cred ca e anormal sa tresara extremitatile in somn, dar nu stiu cum e cu privitul acela in gol. sa fie copilul meu nu as avea nici un dubiu si l-as duce la neurolog, de fapt pe al meu l-am si dus cand a avut niste probleme de echilibru, e o nimica toata examinarea.
in cazul vostru, daca se considera necesar, ii poate da indicatie pt. EEG, adica se pun niste electrozi pe cap si se noteaza niste unde pe o hartie, nimic dureros sau neplacut.
probabil copilul nu are nimic, nu ar fi mai bine sa mergi la dr. si sa te linistesti?


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Un copil nu este niciodata prea mic pentru un control neurologic.Eu am fost cu Vladut la 3 luni,si m-as fi dus si mai devreme daca ar fi fost posibil.Multumesc lui Dumnezeu c-am facut acest lucru atat de devreme pentru ca am reusit in mare masura sa-i corectam efectele suferintei neurologice pana acum, prin recuperare si tratament.
Intradevar,nu este in regula daca tresare frecvent,nu este in regula nici daca-i tremura extremitatile.Banuiesc ca tu asociezi acele spasme scurte cu convulsiile.Eu nu sunt in masura sa-ti spun ca sunt sau nu sunt convulsii,dar in locul tau nu as mai pierde timpul.Deasemenea cred ca tu ar trebui sa insisti, sa-i faci o ecografie transfontanelara pentru ca la varsta asta mai are inca fontanela.Nici controlul neurologic si nici ecografia nu-l vor chinui deloc pe bebe,disconfortul fiind numai pentru parinti.Vladut are 9 luni si a facut deja 4 ecografii.
Noi mergem la dr.neurolog BURLOIU Carmen,pe care o poti gasi la centrul medical AmicusMed.Este genul de persoana care nu se ia de orice amanunt ,ci doar de probleme serioase.Iar eco o face la dr.Anca Ioana la IOMC.
Sper sa fie o alarma falsa,si asta sa fie singurul vostru inconvenient,un control neurologic.
Cum stati cu Ca?I-ati facut analize pentru Ca ionic si Ca total?
sanatate

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50843" target="_blank">Speranta sau vointa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu spune:

Multumesc mult pt recomandari si sfaturi. Si eu sunt destul de convinsa sa-l duc la neuro dar vroiam sa stiu si ce mai zic si cei care sunt sau au fost intr-o situatie asemanatoare. Adica vroiam sa-mi fac "temele" inainte sa ajungem acolo.Oricum, daca mai ezitam pana acum, faptul ca au inceput sa-i tresara si extremitatile m-a speriat rau de tot.
Lazy, nu nu i-am facut nic o analiza pana acum. Pediatra ii recomanda Ca, Fe si Vigantol, ochiometric, in functie si de marimea fontanelei.
Sanatate multa bebitilor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu spune:

Lazy, poti sa-mi dai te rog mai multe amanunte cu privire la problema lui Vladut - cum s-a manifestat, de ce l-ai dus la doctor, despre ce fel de recuperare vorbesti, in ce a constat?. Multumesc ff mult pentru recomandare.
Sanatate lui Vladut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Mamu, fetitei mele i s-a facut un control neurologic cind avea in jur de o luna. S-a nascut vinata pentru ca a avut circulara de cordon si in primele saptamini de viata i se invineteau palmele si talpile de cite ori tipa. ...In cartea sotilor Capraru scria ca invinetirea extremitatilor e semn de probleme cardiace sau neurologice si, desigur, m-am speriat. Imediat dupa ce am citit asta m-am infiintat cu fetita la cabinetul pediatrei, care a chemat un medic neurolog dintr-un cabinet vecin. Asadar, la nici o luna, bebelusei mele i s-a facut un control neurologic si pot sa-ti spun ca n-a implicat nimic chinuitor. Doar cind i-a testat nu stiu ce reflex (i-a tras brusc paturica de sub ea sa vada daca isi cauta echilibrul) s-a speriat putin.

Apoi, la 5 luni i-am facut o eco transfontanelara; nu avea nici o problema, dar m-am gindit ca o astfel de eco nu ii pot face decit pina la 1 an.

Sanatate multa

Leta si un bebe
2005 - primul an de viata
bebe in 2006
want my life back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Vladut a fost nascut la 28 saptamani.Am stat in maternitate timp de 8 sapt,pana a invatat sa respire fara tratament,si a ajuns la celebra greutate de 2 kg.Stiam ca prematurii ,de cele mai multe ori au sechele neurologice,dar medicul pediatru imi spunea ca nu e cazul sa merg la neurolog.Insa,acasa ajunsi,am vazut ca tresarea exagerat, tremura din toate incheieturile,avea o putere f. mare in manute,pe care, cu greu i le puteam ridica in sus.
Asa ca mi-am luat inima in dinti ,si am plecat la neuro de capul nostru.A fost diagnosticat,dupa 3 min.in care i-a controlat reflexele ,cu hipertonie la membrele superioare,reflexe exagerate,si clonus la membrele inf..Toate astea sunt semne de suferinta neurologica si nimeni nu stie cum va evolua copilul in timp.
Am inceput imediat gimnastica de recuperare,KINETOTERAPIE,de 2 ori pe sapt la specialist,si in fiecare zi ,noi, acasa.Asta nu inainte de a-i face analizele,pentru ca mai exista speranta de a pune tremurul si tresaritul pe seama lipsei de Ca.Nu a fost cazul nostru,si pe langa asta ,la eco s-a vazut si o atrofie a emisferelor cerebrale,acestea fiind inconjurate de o pelicula de lichid.
Ca trat. i-am dat de la 8 luni B Complex si Encefabol.
Acum, este bine ,mai are un usor retard in evolutie{la 9 luni a inceput sa se intoarca}dar e nesemnificativ fata de ce-a avut.Tremurul si tresaritul au disparut dupa~1,5 luni de gimnastica.
Poti sa ma intrebi orice,daca ai neclaritati.
Acum tu te poti orienta si in functie de ce poate el sa faca la 10 luni.Se inscrie in graficul de dezvoltare:merge in 4 labe,sta bine in fundic,da semne ca ar vrea sa se ridice singur in picioare,apuca orice fel de obiecte,are mimica exspresiva.......?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50843" target="_blank">Speranta sau vointa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Tratament cu neurotrofice
ivonagabriela
Buna. Ma adresez in special mamelor cu copii cu probleme neurologice. Va rog sa-mi ziceti cam ce tratamente mai faceti la copii vostri, ca mie mi se pare ca ce i-am dat pana acum, in ultimul timp il agita prea tare. Oricum de vreo 6 luni facem un tratament homeopat si reflexoterapie si masaj, este bine dar vreau mai mult. Despre Horia am mai scris eu, are intarzire marcata in dezv. psihomotorie din cauza faptului ca nu a vazut. Problemele au aparut dupa vaccinul de la 2 luni(a facut convulsii si presiune intracraniana si in 2 zile si-a pierdut vederea). Acum zareste dar are un camp vizual restrans. A stat in fund la 1 an si se ridica singurel de la 1.4 luni acum lucram la mers si la activitate psihica intensa. Cam asta ar fi in 2 cuvinte.
Intrebarea mea este in afara de Cerebrolizin, Tanacan, Tonotil, Encefabol si inca vreo 2 medicamente se mai da si altceva la varsta lor?
Si o alta intrebare ar fi: la cat timp se repeta RMN-ul.
Va multumesc mult. Doamne ajuta


akella
Draga ivonagabriela, si eu am o fetita nascuta prematur, care la nastere a suferit o hemoragie cerebrala in urma careia piticuta a ramas cu sechele motorii grave. Degeaba e ea frumoasa si desteapta, daca trupusorul ei firav nu prea o ajuta. Are 4 anisori (pe 18 martie) si inca nu sta singura in fundulet, trebuie sa se sprijine de ceva...
In fine, tratamentele pe care i le fac sunt: Cerebrolisyn 2 fiole de 1 ml pe zi (o zi da una nu), insumand 10 injectii (deci 20 fiole pe luna); apoi ia Tonotil-n 10 zile, 1 doza cu o jumatate de ora inaintea mesei de dimineata; in luna urmatoare curei cu Cerebrolisyn ii dau Encephabol 10 ml pe zi (adica o lingurita dimineata, una la pranz), timp de 20 de zile. In paralel, la fiecare inceput de luna, 10 zile ia Cal-c-vita. Tanakan nu am putut sa-i dau decat vreo 2 zile, pentru ca am observat ca o agita foarte tare, era nervoasa si plangea din orice.
Trebuie sa ai in vedere ca toate cele de mai sus mi-au fost recomandate de medicul neurolog, care o are pe pustoaica in evidenta de cand era mica-mica. Plus ca Daria are 4 anisori si vreo 18 kg.
Am facut si noi RMN si cu acea ocazie am aflat ca nu este bine sa-l repeti mai devreme de 12 luni.
In ceea ce priveste convulsiile, trebuie sa-ti supraveghezi copilasul cu multa grija pana trece bine de 4 anisori. Sa nu faca temperatura mai mare de 38 grade si sa ai in permanenta in casa Desitin (Distonocalm care se administreaza pe cale rectala). Am patit-o si noi si ne-a recomandat medicul din spital sa avem asa ceva in casa si sa-l administram imediat ce observam ca febra nu are de gand sa cedeze. Bineinteles ca Desitinul nu scade febra, dar reduce foarte mult riscul de convulsii.
Ai incredere in Dumnezeu si in copilul tau si toate se vor indrepta. Iti doresc multa putere si rabdare; stiu prin ce treci, asa ca sunt alaturi de tine.


teodraghici
Buna,in primul rand va doresc multa rabdare sa puteti trece peste toate si multa sanatate la copilasi.
Akella, poate din gresala ai scris desitin=distonocalm. Este Diayepam(probabil la supoyitoatre te refereai-5 mg).
Teo si BB Fulvia


akella
Teo, ai dreptate, am gresit. Intr-adevar este vorba de Diazepam (sunt niste tubulete mici, de 5 ml). Mea culpa.

ivonagabriela
Buna. Iti dai seama ca mergem cu el la medic, vreau sa spun ca de la 2 luni suntem cu el prin spitale si sali de recuperare, tocmai de asta si intrebam ce alte neurotrofice se mai recomanda pt. ca, peste tot pe unde am fost cu el acelasi tratament i s-a administrat. Am stat de vorba cu multe mamici care deasemenea acelasi tratament dadeau copiilor lor si ma tot intreb daca chiar nu mai exista nimic.
RMN-ul i l-am facut in urma cu un an si a iesit bine chiar multumitor si nu stiu daca sa il repet sau nu, caci neurologul ne-a recomandat atunci sa repetam dupa 2 - 2.6 luni. Si in plus este costisitor acest RMN si daca imi dau acelasi tip de tratament, pe care oricum i-l dau ma intreb ce rost are. Sau gresesc?

akella
Ivona, ai dreptate sa-ti pui atatea intrebari. Si eu am intrebat in stanga si in dreapta de alte medicamente. Asta la inceput, cand era Daria mica, iar eu eram disperata... Intre timp, am inteles ca trebuie continuat tratamentul care da rezultate, chiar daca aceste rezultate apar intr-un ritm lent. Am observat la fii-mea ca medicatia pe care i-o administrez da rezultate bune doar dublata de exercitii zilnice; trebuie lucrat cu copilul si acasa, intensiv. Bineinteles ca nu poti face toate exercitiile pe care le face copilul cu kinetoterapeutul, dar ii poti cere acestuia sa-ti arate ce anume sa exersezi acasa (intoarceri de pe o parte pe alta, tarat pe burta etc. - depinde de la caz la caz).
Iar cu RMN-ul, da costa de te ustura buzunarul. Dar daca zici ca i-a iesit bine, parerea mea este sa te concentrezi pe recuperarea fizica a copilasului. RMN-ul doar constata o stare de fapt. Iar pe tine te intereseaza progresele copilului.

Ana

Mergi la inceput