Includere minor in pasaport parinte -valabilitate?
NU reusesc sa ma lamureasc in aceasta problema...
Daca cineva ma poate ajuta, plzzzz....
Avem copilul inclus in pasapoartele noastre inca din 2005. Avand insa in vedere ca pasaportul propriu al unui minor este valabil doar 3 ani, se aplica oare aceasta regula si pentru situatia minorilor inclusi in pasaportul parintilor??? .... sau se ia in considerare valabilitatea pasaportului pe care sunt inclusi???
V-ati confruntat cu aceasta situatie, cunoasteti legislatia in domeniu?
Multumesc,
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
Eu stiu ca se ia in considerare valabilitatea pasaportului pe care sunt inclusi. Mie asa mi s-a spus cand l-am trecut pe junior pe pasaportul meu.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
LiliaToma spune:
eu am citit la politie pe un stand ca poza copilului pana in 14 ani, e valabila trei ani: fie ca e in pasaportul parintilor; fie ca e cu pasaport individual
De curand i-am facut Ameliei pasaport nou si intr-adevar e valabil 3 ani
Laura T spune:
Eu am copiii inclusi in pasaportul meu din aprilie 2004, iar ultima data am iesit/intrat cu ei din tara in dec2007/ian2008 si mi s-a spus ca e ok, pana expira pasaportul meu.
papadie spune:
3 ani. sigur! (taman tre sa incep alergaturile pt. asta)
vezi ca pe undeva scrie si data pana la care e valabil.
papadie, zen-sei
LoraG76 spune:
Dar oare daca poza copilului - implicit includerea pe pasaportul parintilor - s-a facut in iulie 2005, oare in iunie e valabil??? Sunt 2 ani si 11 luni... Cred c-ar trebui sa intrebam la serviciul pasapoarte, sa nu riscam..
Lora, mami de Iustina
viviana spune:
Eu am scris la dgp.relatiipublice@mai.gov.ro urmatoarele:
buna ziua,
Fetita mea este trecuta pe pasaportul meu.
In pasaport are poza de cand avea 3 ani. Acuma are 7 ani. Trebuie facuta o noua poza?
Si am primit urmatoarele:
La mesajul dvs. transmis prin e-mail la data de 24.01.2006, va comunicam ca in situatia mentionata, opinam sa solicitati fie eliberarea unui nou pasaport pentru dvs. in care sa fie inclusa fetita, fie eliberarea unui paaaport individual pentru minora.
Cu stima,
DIRECTOR GENERAL
Chestor de politie
Sper ca v-am fost de folos
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
dana d spune:
Nu m-as fi gandit la asta, noi tocmai am luat bilete la mare in Bulgaria pt 1 mai si am fetele la mine in pasaport din 2005. Cea mica avea atunci 2 ani si fizionomia i s-a schimbat destul de mult dar e clar ca e aceeasi persoana. Nu cred ca mai am timp sa actualizez pozele, mai sunt doar 2 saptamani, iar biletele le-am platit deja. Ce fac?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
laureta spune:
Sotul meu a sunat la cineva care lucreaza la pasapoarte si i s-a spus ca este valabil pina expira pasaportul mamei nu doar 3 ani.
Poze
Laureta bb2si galusca Inisa(10 iunie 2004)
Gabi_K spune:
Si la mine, fata e in pasaportul meu, dar scrie clar pe net , ca e valabil pana cand expira pasaportul parintelui! Pasaportul individual e valabil intr-adevar doar 3 ani.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi