Hidrocel congenital

Hidrocel congenital | Autor: LuisaTL

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Nu stiu daca a mai fost vreun subiect legat de problema asta...N-am gasit inca nimic.
As vrea sa rog mamicile ai caror bebelusi (baieti) au fost diagnosticati la nastere cu hidrocel congenital sa impartaseasca din experienta lor. Nepotelului meu de 4 zile i s-a pus acest diagnostic. Dr. neonatolog nu i-a spus nimic mamei legat de aceasta afectiune. Noroc ca s-a uitat pe biletul de externare a copilului si i-a sarit in ochi.
E foarte ingrijorata, mai ales ca respectiva doctorita a tratat-o cu indiferenta. Deh...in spital fiecare "vorba" costa. Era foarte suparata ca nu i s-a spus nimic in toata perioada cat a stat in spital.
Din ce-am apucat sa citesc nu pare a fi o afectiune grava...de fapt nici nu mai stiu ce sa cred...
Va rog sin suflet mamicilor care ati trecut cu copilasii prin asta...Ce este de fapt? La ce sa se-astepte? S-a resorbit pana la urma umflatura asta cu lichid? Am auzit ca-n unele cazuri se-ajunge la operatie. Of..Doamne...

Va multumesc,

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Pentru ca nu ti-a raspuns nimeni uite ce am gasit aici!

quote:
http://children.webmd.com/tc/Congenital-Hydrocele-Topic-Overview
There are three common types of congenital hydrocele.
- In a noncommunicating hydrocele, the fluid remains unabsorbed around the testicles, causing the scrotum to swell. The hydrocele generally remains the same size or gets smaller as the infant grows and is usually absorbed within a few months and at latest by 2 years of age. This type of hydrocele is most often found in newborns.
- A hydrocele of the cord is a type of noncommunicating hydrocele that is located higher up in the scrotum. The fluid is generally absorbed within a few months and at latest by age 1 to 2. A hydrocele of the cord may be mistaken for an inguinal hernia.
- In a communicating hydrocele, the fluid moves back and forth between the scrotum and the abdominal cavity. The differing amounts of fluid in the scrotum cause the hydrocele to become larger and smaller. It is usually smaller in the morning and larger in the evening. This type of hydrocele may indicate an inguinal hernia or may increase the chance of developing one. Surgery usually is needed to remove the hydrocele.
Rarely occurring is an abdominal-scrotal hydrocele, which extends from the scrotum into the abdominal cavity.



Sunt trei tipuri de hidrocel congenital.
1. In cazul hidrocelului necomunicant fluidul a ramas neabsorbit in jurul testicolului si determina umflarea scrotului. Hidrocelul in general ramane la aceeasi dimensiune sau scade cu cresterea copilului si se absoarbe in cateva luni pana la 2 ani. Aceste tip de hidrocel il au majoritatea noilor nascuti.
2. Hidrocelul "coarda" este de tip necomunicativ, localizat in partea de sus a scrotului. Fluidul se absoarbe singur in general intre cateva luni si 1-2 ani. Acest tip de hidrocel se confunda cu hernia inghinala.
3. Hidrocelul comunicant, fluidul se misca inapoi si in afara intre scrot si cavitatea abdominala. Cantitatea diferita de lichid in scrot face ca hidrocelul sa fie cand mia mic cand mai mare. De obicei este mai mic dimineata si mai mare seara. Acest tip de hidrocel poate indica o hernie inghinala sau poate duce la una. In general este nevoie de operatie pentru acest tip de hidrocel.
Foarte rar este un hidrocel abdominal-scrotal, care se intinde de la scrot in cavitatea abdominala.

Este o traduce a unui nespecialist, doar pentru informarea generala.
Dupa cum vezi nu este foarte grav si se poate retrage cu timpul.
Este bine sa mearga la un chirug pediatru, dar daca acesta ii spune ca trebuie musai operat sa mai mearga si la altul.

Asta pana iti raspunde una din fetele care au intampinat astfel de probleme.

Sanatate multa nepotelului!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu mi-am dus copilul la dr. Pesamosca si a rezolvat problema.este vorba de multi ani in urma.ce am retinut este ca s-a aratat nemultumit de aceasta problema si a rezolvat-o.
acum cred ca este cel mai bine sa te duci la un specialist si acesta sa aprecieze cauza si solutia.
cu cat te lamuresti mai devreme cu atat solutia este mai eficienta.
baiatul meu este OK acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Filofteia, multumesc pentru raspuns!
Oricum ne-am mai linistit...

Da, cred ca cel mai bine e sa mearga la un specialist. Oricum dr. de la spital nu i-a zis nimic, nu i-a dat nici o explicatie. Nu stim de care tip o fi. Slava Domnului ca nu e ceva f grav.
Speram sa se resoarba pe masura ce creste.

Luisa, mami de Doroothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cu placere!
De unde este nepotelul? Tot din Tulcea? In prima faza este bine sa mearga acolo.
In Bucuresti va putem recomanda mai multi medici. Si Baietelul meu a avut o malformatie la penis ce a trebuit operata, dar acum este rezolvata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu am deschis un subiect asemanator acum o luna cred. La Matei s-a dezvoltat din cauza constipatiei si pentru ca avea testicolul stang si burtica tensionate intr-o prima faza i s-a scos lichid cu seringa. Mi s-a spus ca e posibil sa se refaca lichidul dar ca nu e o urgenta chirurgicala pt ca nu pune probleme deosebite si pt ca se va retrage in timp. Tb doar sa avem grija sa nu fie constipat. Dupa 2 sapt de la interventie deja se stransese lichid. Am fost iar la spital si ne-au recomandat comprese cu rivanol ca sa resoarba lichidul. La Matei doar la stangul se strange mai mult si se tensioneaza, in dreptul e o punga micuta de lichid. Am pus comprese non-stop vreo sapt. si am vazut rezultate f bune. am inrerupt compresele si o sa punem doar daca e cazul. Sper ca am fost de ajutor. Daca mai ai nevoie de informatii gen dr sau spital sa-mi spui.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna tuturor,

Filofteia, nepotelul meu este din Galati. Este primul lor copil si m-a ingrijorat si pe mine foarte tare ca s-au speriat cand au vazut diagnosticul.
Sunt cam neincrezatori in medicii de-acolo desi am insistat sa mearga la un pediatru macar sa vada copilul. Oricum s-au mai linistit, i-am incurajat si probabil ca vor merge in Bucuresti daca evolutia nu va fi una buna. Poate ne recomandati un medic din Bucuresti ...in caz ca va fi nevoie.

Dicirstea, din cate am inteles eu la nepotelul meu s-a format deja punguta cu lichid. Cred ca asta a speriat-o cel mai tare pe cumnata mea. O sa-i spun de compresele cu rivanol...daca spui ca a dat rezultate.
Va multumesc inca o data!

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Nu e o problema daca e formata, asta inseamna hidrocel. Problema e daca se intareste. La Matei se tensionase si burtica, iar piciorul care raspundea se umflase. Dupa ce i-a scos lichidul cu seringa s-a dezumflat imediat. Acum are iar lichid, dar il tin sub control si din cand in cand ii mai pun comprese cu rivanol. Umezesc o fasa sterila si o pun pe oute apoi pun pampersul. O schimb la fiecare pampers. Mai simt lichidul dar nu il deranjeaza si cateodata se retrage bine de tot. Eu am intalnit dr. neasteptat de responsabil la Budimex. Dar nu sunt toti asa. O dr. de acolo nici macar nu a vazut ca are hidrocel, nu mai zic sa vada ca era tensionat. Asa ca tb consultati cel putin 2 dr. pt orice problema.. Asa e in Romania!
Multa sanatate. Daca va hotarati sa veniti in Buc. sa imi spuneti, ca sa va trimit la sigur, sa nu treceti prin ce am trecut eu.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Iata niste medici din Bucuresti!

Dr. Basca Ioan
Sef Clinica Chirurgie I - Clinica Chirurgie Pediatrica
competenta endo-urologie pediatrica
Spitalul Grigore Alexandrescu
www.sccc-ga.ro
Clinica Diagnosis: 021 2316741, 0212316742

Dr. Valentin Voinescu
Medic primar urolog
Spitalul Theodor Burghele - Soseaua Panduri nr 20
tel 4106910, 0788161264
email: voinescu@yahoo.com

Dr. Ionescu Sebastian
Spitalul Budimex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

eu l-am operat pe bebele meu cand avea 2 sapt.pt.ca a facut hernie strangulata inghinalo-scrotala,si a avut si acel hidrocel care s-a retras dupa operatie
l-a operat dr.Basca de la GrigoreAlexandrescu...dr.e super ok, spitalul in schimb e groaznic de murdar...ma refer doar la sectia de chiururgie
a fost cumplit sa-mi duc copilul in spital la numai 2 sapt.de la nastere, dar a trecut...am stat doar 2 zile in spital


Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Va multumesc mult de tot!

Mi-am notat datele medicilor. Macar stim unde s-o apucam.
In functie de evolutia pe care o va avea, daca va fi nevoie in mod sigur vor merge la Bucuresti.

Dicirstea, umflatura exista , dar culmea...outzele sunt flescaite. Mama chiar a observat diferenta vazand alti bebelusi baietei. Oricum trebuie vazut de un specialist, desi noi speram ca va fi bine totusi...

Lilina, imi pare rau ca a trebuit sa treci cu micutul tau prin incercarea unei operatii... bine ca e ok acum.

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput