Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(3)
Raspunsuri - Pagina 4
hanako2004 spune:
am terminat si eu si am vnit cu si o sa scriu si reteta
pana la urma am facut rice koroke si tempura yasai
sa va dau reteta de la rice koroke:
aveti nevoie de 4-5 linguri orez gata fiert
-le puneti intr-un bol
-apoi taiati ciapa marunt cam 1 dar sa nu fie prea mare
-si cateva feli de beikon
-le taiati cubulete si le puneti la calit pana se inmoaie
-apoi puneti in orez si mestecati bine
-radeti cateva feli de cascaval si punetil la un loc cu celelante
-sare si piper si 2 linguri de bulion sau kechiap
mestecati bine si apoi o bagati la frigider timp de 20 min
o scoateti faceti bilute le modelati cum doriti voi si apoi le treceti prin faina alba,ou si panko
apoi le dati in ulei incins 190c
cand deja si-au facut culoarea aurie le scoateti sa nu se arda
si la urma le puteti stropi cu putin kechiap
pofta buna
daca nu ati inteles ceva ma puteti intreba
yasai koroke :
puneti 5 frunze de varza taiate feliute suptiri s nu prea lungi
-praz 2 buc si taiate marunt
-ciupercute 1 sau 2
-2 cartofi ferti si decojite de coaja apoi strivite
-cateva linguri de porumb fiert
-100 gr carne tocata de vita
-si orice iasi preferati dar la fel taiat marunt
caliti totul
pe rand sa nu raman necalite apoi le stoarceti de ulei
si le puneti pe toate la un loc puneti sare,piper si o lingura de faina mestecati bine si lasati la racit timp de 20 min in frijider
le scoatesti si faceti niste piftele dar nu prea groase si de marimea unei palme sau cum doriti
apoi le treceti prin faina/ou si panko
apoi le punetiin uleiul incins 180c-190c
bofta buna
eu am facuto de cateva ori i a fost foarte buna azi era programata in meniu dar stul zise ca vrea tempra si na-m mai facuto
-dar a facuto dolphin cu sigurantasa ne spui cum a fost
o seara buna tuturor
-
INGERASUL NOSTRU poze
hanako2004 spune:
-TAKI ma-m uitat la poze si vazui ce gatisi(jyagann)
arata foarte bine
ma bucur ca vii mereu la bucataria noastra
asi fi vrut sa vina si celelante japonici sa dea o mana de ajutor aici la bucatarici insa nu prea vin
si va asteptam
acum chiar ca plec ca deja iese fum pe urechi lui samurai
INGERASUL NOSTRU poze
dolphin9913 spune:
fetele ce vrednicute santeti , tare mandra sant de voi
Ma cam luat si pe mine tusea , Yulia vad ca nu scapa de febra offfff abia astept sa vina primavara cu miros de floricele
Hanako am facut retetele tale koroke rice sincer nu mi-a placut sa nu te superi ( acum fiecare cu gustul lui) Dar koroke yasai mi-a placut sant buneeeee rauuu am sa mai fac.
a si TAKI am vazut pozele , la dovlecel vad ca ti-a iesit cam zemoasa sa pui mai putina apa.
Sper sa nu va suparati ca va fac observati ( din greseli invata omul)
Maine am sa ma mai uit prin dosar si va mai astept cu retete noi.
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
Taki spune:
Dolphin , hanako multam pentru complimente, nici nu stiti ce bine ma simt...m-am unflat in pene nu alta .
Nu ma supar daca-mi criticati mancarurile, pana la urma de aici invat deshou?!
hanako2004 spune:
neata samurici
tot eu si cu mine
asta noapte am dormit si eu mai bineca un ingeras
la meniu inca nam apucat sa ma uit trebuie rasfoit bine
va las si revin cu meniul
rice korokele merita odata facut incercarea moarte nare la dolphin nu ia placut insa poate voua o sa va placa
INGERASUL NOSTRU poze
devylla spune:
Buna fetelor!
Aici e vreme f nasoala.Ploua si e frig..brr.
Taki arata f bine papa
Hanako scriu putin mai tarziu reteta de nimono.
Dolphin i-a placut f mult sotului kabocha.I-am facut doar lui ca eu nu serveswc
Hai ca revin mai tarziu,ma duc la doctor.
Pupici
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
hanako2004 spune:
la meniu am facut riori keabetsu e inca la foc voi pune
dupa ce le voi termina iar ca desert negreasa de ciocolata
si ia inca e in cuptoras
-dolphin ce face yuli?cum se mai simte?sa-i treaca
asteptam vesti de la tine
INGERASUL NOSTRU poze
devylla spune:
asa.
Nimono:1/2 renkon curatat si spalat,1/2 ninjin curatat si spalat,1 gobo curatat si spalat,satoimo eu folosesc congelate ca e mai rapid.
Asa.Le tai pe toate bucati potrivite.Pui intr-o oala apa si pui gobo,renkon.si dai drumul la foc.Apoi pui shoyu,dashi,sake,mirin ,sato toate dupa ochiometru.Si le lasi sa fiarba la foc mic.Apoi pe la jumatate adaugi ninjinul si satoimo si le lasi sa fiarba la foc mic pana se termina apa.Apa nu se pune decat sa acopere legumele.
poze noi
3 generatii
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
dolphin9913 spune:
Buna fetele
Devy ma bucur ca ia placut dovlecelul, nici eu nu prea ma omor dupa el asa ca mai mult fac pt sot.
astazi Yulia vad ca e mai binisor nu mai are febra dar mai tuseste si mami e vai de ea , ma doare capul ingrozitor si tusesc poate dau o fuga la doc , dar cu ploaia asta nici nu-mi vine sa mai ies din casa.
Mi se facuse o pofta de salata de rosii cu castraveti si cartofi prajiti fetelor wow ce bun a fost HISASHIBURI.
Iar aseara am facut gogosii cu gem , dar mai nimeni nu sa atins de ele ( daca santem bolnaviori nu prea avem pofta )
pa fetele si spor la bucaarie , eu azi o sa am mai mult yasumi
POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA
Taki spune:
Neata fetele!
Ce vreme urata este afara...ploua cu galeata si la pariu ca este si frig...si eu-mi facusem planuri sa ies pe afara ...
Azi nu stiu ce sa gatesc...sunt in pom cu imaginatia, cred ca am sa fac peste prajit cu rozmarin cu ganitura de morcovi si cartofi.
Dar pana deseara, poate ma razgandesc...
Vreau si eu reteta de la prajitura...please!!!