e legal sa renunt la postnatal si implicit la bani

e legal sa renunt la postnatal si implicit la bani | Autor: ayla

Link direct la acest mesaj

Buna ziua
Am un copil care va face 2 ani pe 26 iulie 2007, si altul pe drum, care se va naste pe 15 iulie. Problema mea este urmatoarea.
As vrea sa renunt la concediul postnatal propriu-zis si implicit la banii care mi se cuvin pt acesta de la firma si nu stiu daca e obligatoriu sa-mi iau acel certficat de concediu de la medicul de familie, si sa-l depun la firma, sau e posibil sa nu-mi iau deloc certificatul si sa astept pur si simplu sa treaca cele 42 de zile obligatorii de postnatal, impuse de lege si apoi sa-mi depun dosar pt CIC? Eu asa as vrea sa fac, pt ca n-as vrea sa ma mai caciulesc prea mult pe la firma, avand in vedere ca intru dintr-un cic in altul, si deci nu ii fericesc prea tare, asta e si motivul pt care renunt la bani, dar nu stiu daca am voie legal sa aleg varianta asta.
Ma puteti ajuta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Din cate stiu eu:
- cele 42 de zile de concediu de sarcina si lauzie sunt obligatorii (acum nu stiu , daca efectiv nu te duci sa iei concediu de la doc ce se intampla)
- concediu de sarcina si lauzie nu este platit de firma ci de CAS(adica banii ii iei de la firma dar ei ii primesc din CAS)

Si sincer chiar nu inteleg ce motive ai avea sa renunti la acet concediu!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Sa fac si cat mai putine vizite la firma, asta printre altele. :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Draga mea, sa stii ca te inteleg, nici mie nu-mi arde de alergat pe la firma, sunt fix in aceeasi situatie ca tine, luni trebuie sa-mi bag prenatalul. Insa nu renunt la nimic si te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel. In primul rand pentru ca situatia e cam incerta si doamne fereste sa nu ai probleme mai tarziu ca nu ai depus hartia de la medicul de familie, sa nu cumva sa-ti cauzeze asta la dosarul de cic. In al doilea rand pentru ca nu te caciulesti pentru nimic. In schimbul acelei hartii firma isi deconteaza salariul tau pentru post natal de la casa de asigurari, deci ei de fapt nu platesc nici un leu pentru tine din buzunarul propriu, daca asa e legea alambicata nu inteleg de ce sa te simti tu vinovata ca ii faci doar sa invarta niste hartii. Sa zica mersi ca nu trebuie sa plateasca ei.
Asa ca te sfatuiesc sa te mobilizezi si sa nu renunti la dreptul tau, pe care ti-l da statul nu firma!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput