Crestini demonizati?!
Am tot auzit spunandu-se o vorba:"demonul din tine/noi".
Preotii, pastorii spun despre oameni ca au demoni.
Eu ma intreb, poate un om, un crestin, (ca suntem o natiune crestina, cel putin asa ne place sa ne numim,) sa fie demonizat?
Un om nervos in exces, se poate numi demonizat? Unul care are diferite apucaturi rele sa zic, este demonizat?
Nu ma refer la cei care fac urat, scot sunete ciudate si se arunca pe jos in biserici, ci strict la oameni normali, dar care au cate o hiba, sa o numesc asa?
Poate fi un credincios practicant, demonizat?
Atunci, ce-i cu expresia :"demonul din noi"??
Va rog fara polemici si ironii!
Multumesc!
Kari
Raspunsuri
lilianasoare spune:
Parerea mea este ca nu poti pune niste fenomene psihologice normale (emotiile) pe seama unor forte supranaturale. Sa nu confundam supranaturalul cu psihologicul. Emotiile apar ca reactii la situatii concrete, suprasolicitante pt. organism si pentru psihic. Acestea se pot transforma in timp in trasatura de personalitate si de caracter prin repetitie.
Cred ca-i asa, un termen mai livresc care sintetizeaza majoritatea problemelor pe care le pot avea oamenii. Fiecare trebuie sa lupte cu propriii demoni: cu diverse temeri, cu angoase, cu complexe de tot felul, nelinistea interioara, existentiala etc. Suntem oameni, prin urmare imperfecti, dar in niciun caz demonizati. Parerea mea
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
BOCANILA spune:
Sint trei feluri de oameni demonizati: intii sint cei ce se chinuiesc cu trupul de duhurile cele rele, cum sint epilepticii, lunaticii. Al doilea sint toti ereticii si invatatorii mincinosi si rai care cu invataturile lor gresite schimba adevarul Sfintei Scripturi Iar al treilea sint cei stapiniti de grele patimi ca: necredinta, uciderea, ura, betia, iubirea de arginti, fermecatoria, desfrinarea si altele care ii stapinesc de multa vreme. Acestia sint numiti de Sfinta Scriptura fii ai diavolului (Ioan 8, 44; Fapte 13, 10; I Ioan 3, 8-10; Ioan 6, 70).
Tot demonizati sint si vrajitorii(care chipurile lucreaza cu credinta) care amagesc pe oameni cu puterea duhurilor rele. Vrajitorii, fermcatorii si toti cei care parasesc pe Dumnezeu si cer ajutorul diavolilor, sint ei insisi demonizati si osinditi la vesnicele chinuri ale iadului.
De la primii oameni pina la sfirsitul veacurilor, toti sintem intr-o neincetata lupta cu diavolii, cu duhurile rautatii, care incearca fara odihna sa ne stapineasca, sa ne traga in adincul iadului.
Sa facem voia lui Dumnezeu si sa implinim poruncile Lui, cu toata credinta si rivna. La aceasta ne ajuta harul Duhului Sfint
Sa nu uitam ca prin pacate, oamenii sint loviti de tot felul de boli, de necazuri si suferinte, ajung robi ai cumplitilor diavoli si-si pierd mintuirea sufletului. Oare citi crestini nu sint astazi robiti de betie si desfriu? Cite mame nu-si ucid cu voia proprii lor copii? Cite familii nu se distrug prin divort ca urmare a acestor grele pacate?
Deci, sa parasim pacatele ca sa scapam de diavoli si sa raminem cu Hristos. Sa ne pazim inima curata de patimi si mai ales de mindrie, ca sa devenim scaun al Preasfintei Treimi. Sa ne pazim trupul curat de betie si desfriu, ca sa devina "templul Duhului Sfint". Sa fugim de diavolul mindriei, care ucide pe cei mai multi oameni, stiind ca Dumnezeu, celor mindri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har.
Sa ne ferim de cursele Satanei, de patimile tineretii, de vrajitorie, de injuraturi si dracuit, de betie si vorbe desarte, stiind ca prin acestea ne instrainam de Dumnezeu
Sa ne rugam Mintuitorului Hristos sa alunge patimile si duhurile rele din noi, sa ne ierte pacatele, sa ne vindece bolile si sa ne faca locasuri ale Duhului sfant. Amin.
Kariguld
Unde dragoste nu e,nimic nu e...
conchita spune:
demonetizatii pe glob:
Though atheists are in the minority in most countries, they are relatively common in Europe, Australia, New Zealand, Canada, in former and present Communist states, and, to a lesser extent, in the United States. A 1995 survey attributed to the Encyclopædia Britannica indicates that the non-religious are about 14.7% of the world's population, and atheists around 3.8%. Another survey attributed to Encyclopædia Britannica shows the population of atheists at around 2.4.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism
mami de Sonia Marie
conchita spune:
asta ma intrebasem si eu, ca doar e vorba despre crestini.
mami de Sonia Marie
xenocid spune:
Limba oficiala a topicului este limba romana.
Revenind la tema subiectului : demon(et)izatii, nu m'am putut abtine sa nu zambesc vazand ca intr'o epoca in care persoanele frustrate se imping in atentia publicului inventand farfurii zburatoare care le'au alergat prin rondurile de leväntica, farfurii pline cu omuleti de plastic extrudat veniti de pe Sirius A,B,C, lipsiti de scrupule dar dotati cu instrumente de scobit ovare, ei bine intr'o lume in care si bolile mentale au o componenta trendy, exista inca persoane care isi sfâsie capotu de neputinta asistand la inclestarea pe viata si pe moarte de pe noptiera dintre Gabriel si Azazel.
Din fericire astazi nimeni nu mai poarta palarii cu catarama.
Vrajitoarele din Saleu
conchita spune:
raporteaza la moderator: atac la persoana, xenocidism, intoleranta si fanatism.
mami de Sonia Marie