Se enerveaza foarte repede

Se enerveaza foarte repede | Autor: timeea

Link direct la acest mesaj

Sotul meu are o problema, se enerveaza foarte repede . Asa e el ca temperament , sangvin spre coleric, casatoriti fiind de 10 ani am zis ca m-am obisnuit . Acum , pe fondul unor probleme, e si mai nervos decat de obicei . Isi da si el seama de asta, ulterior, dar nu se poate controla . Consecintele sunt certurile(enervarile) dese cu mine, cu copilul , cu colegii ...
Ce se poate face ?
Eu sunt o persoana calma , problemele care exista in jurul lui nu depind de el, e vorba de un servici cam stresant (dar cati nu au ) plus probleme serioase de sanatate ale mamei lui .
La ce medic sa mearga sau ce sa incerce ?
Si tatal lui a fost asa , din pacate a dobandit destul de repede afectiune la inima , a facut preinfarct , infarct , infarct cerebral, a paralizat si a murit la 63 de ani .
Avand si acest antecedent mai ales, ce trebuie facut ? Stie cineva ? Sotul are 37 de ani .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Se poate merge la medic psihiatru sau homeopat.
Sa tina un tratament medicamnetos sau naturist.
Ideea e si sa vrea pentru ca la nervi nu prea iti mai pasa.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna timeea,

Nu la psihiatru, acolo merg cei cu...., la un psiholog ar trebui sa mearga.
Nu exista la firma unde lucreaza un psiholog?? Desi problema nervilor, nu e problema de medic, ci de vointa, de autocontrol al persoanei respective. Sa-si planifice lucrurile, sa le ia pe bucati, sa-si spuna in sinea lui ca nu trebuie sa se enerveze. E un fel de autosugestie!
Si poate credinta si rugaciunea l-ar ajuta!!

E mult prea tanar ca sa se enerveze si sa dea nastere unor suferinte fizice de acum...
Succes si cauta carti sau reviste unde gasesti sfaturi si ideii valoroase.
El vrea sa se schimbe?

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Da, vrea sa se schimbe ; ma intreaba pe mine ce ar fi de facut ...
Iar eu pe net nu prea am gasit informatii, dar o sa mai caut .
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

http://moodgym.anu.edu.au/default.asp
Pentru cei care doresc sa invete tehnici care sa-i ajute sa controleze emotiile si reactiile negative. E un program dezvoltat de Australian National University dar necesita engleza buna pentru a avea rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

TIMEEA - Cand se enerveaza devine si violent? Adica, violenta verbala, psihica, fizica. Sau doar este furios si repezit.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Deci cand se enerveaza (si adesea motivele sunt minore) , pe langa ca il vad cum se inroseste la fata si gesticuleaza mult, adreseaza si cuvinte nepotrivite , de exemplu pe copil se intampla sa il faca "prost" (fapt pt care i-am atras atentia de nenumarate ori) , pe mine m-a facut o data proasta (i-am zis ca e si ultima data si m-am suparat crunt pe el) , nu e violent fizic , dar ma obstructioneaza cumva, cum sa zic, eu nu ma mai pot exprima , aleg sa tac , nu-mi mai expun punctul de vedere , ca vad ca nu am cu cine, cel putin nu in acele momente . Si incet incat se aduna frustrari .
In momente de liniste, discut toate astea cu el, asa cum vi le spun acum voua, regreta , ar vrea sa evite toate astea, dar fara rezultate concrete ...
Se intampla sa se enerveze zilnic , sau de cateva ori pe saptamana .
Vi se pare ca arata a "problema in casnicie" ?
Trebuie eu sa adopt o anumita tactica cand se enerveaza si sunt si eu prezenta ? Ce tactica oare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Buna timeea

Poti sa zambesti atunci cad se enerveaza si sa ii spui " si asta va trece". E bine ca in acele momente sa il lasi in pace, sa nu zici nimic, chiar daca iti vine sa spui ceva..., sa taci! Si cand ii mai trece sa-l intrebi daca chiar merita sa se enerveze pentru lucruri marunte, fara importanta.
Incearca tu sa fi mai optimista, in momentul respectiv, sa vezi partea buna a lucrului respectiv, sau sa-i spui "acum ma fac ca nu te-am auzit!"
Daca el tipa si face urat, iar tu taci si nu zici nimic, poate ca se va schimba sau macar isi va da seama ca nu are pe cine sa-si verse nervii.
Stii vorba aceea care spune, ca daca tipi la un perete el nu-ti va raspunde niciodata, oricat de tare ai striga sau cat de urat ai face! La un momendat te saturi si nu mai strigi, ca tot nu te baga nimeni in seama!
Fii si tu asa precum peretele!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Mie, personal, mi se pare o problema.

Si ma prost mi se pare faptul ca vine la tine sa iti ceara sa gasesti solutii. E om mare si e responsabil pentru comportamentul lui, sa faca bine sa mearga la medic, sa-si faca analizele, eventual sa mearga la psihoterapie. Si imediat ii recomand sa ia o ucata de hartie pe care sa scrie toate lucrurile care il deranjeaza si il aduc in situatia asta si sa inceapa sa le rezolve (servicu, etc).
Daca insa el continua sa faca atmosfera in casa, sa se descarce pe voi ba mai mult sa insulte copilul (sincer eu consider asta ca fiind grav, ca un copil sa fie numit prost de tatal lui, persoana in care are incredere si a carui parere conteaza pt el!) fara sa faca nimic ci sa te intrebe pe tine ce sa faca... crede-ma ca lucrurile vor evolua. Nu in bine.

E foarte rau daca te blochezi cand il apuca isteria si ca acumulezi frustrari. Pentru tine personal, sfatul meu este sa nu te consideri responsabila sau datoare sa il ajuti, sa il calmezi. Spune-i ca te deranjeaza si ca trebuie sa inceapa sa rezolve situatia. Nu e bine sa traiesti stresata de frica scandalurilor - si nu e bine deloc pentru COPIL.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Certurile sunt o manifestare a frustrarior lui. Adica el se simte incapabil sa treca peste o problema altfel decat ridicand vocea. Asa rede ca se rezolva problemele. Faza cu mostenirea de famicie e praf in ochi. In el e problema.
Nu e o problema de casnicie. Sau e? Nu stiu. E problema lui personala. El trebuie sa se opreasca din gandurile lui zilnice, din treburile lui zilnice si sa vada ce cuvant sau ce gest l-au facut sa izbucneasca. El sa fie sincer fata de el, sa-si dea masca jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

a incercat magne-b6?
e un inceput!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput