Unde va faceti pensiile private? (cei sub 35 ani)
Deci la ce societate de asigurari va faceti pensia privata? Din cate inteleg avem de ales intre ING, Alliantz, Grawe, etc. etc. mai spuneti si voi care sunt cele mai serioase?? Acum e inca facultativ dar de la 1 ianuarie 2008 cica va fi obligatoriu pt.cei sub 35 de ani.
Raspunsuri
valentinag spune:
Oana si eu sunt in dilema,eu am a mea personala la ING deci nu-mi mai fac din nou la ei!Trebuie sa ma hotarasc la una din restul,ma gandeam la Aviva dar nu stiu daca ei s-au bagat!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
iepumic spune:
Probabil la ING.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!
All's Well That Ends Well.
LeeAnn spune:
Astia de la ING mie personal mi se par nesimtiti, si reprezentantii, sigur cei pe care i-am cunoscut eu, si compania.
Mie imi place Aviva.
doradora spune:
stie cineva ce se intampla cu mamicile in cic? e vreo procedura speciala oare?
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Oana si eu sunt in dilema,eu am a mea personala la ING deci nu-mi mai fac din nou la ei!Trebuie sa ma hotarasc la una din restul,ma gandeam la Aviva dar nu stiu daca ei s-au bagat!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
Aviva au intrat.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
pisimuky spune:
Mie mi-a facut sotul deja de un an la Generali Asigurari.
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
pisimuky spune:
Sotul meu plateste pentru mine 160 de lei ( am rotunjit suma pt. ca nu o stiu exact ).Plata se face trimestrial.
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
aissa spune:
Deci nu se vorbeste de asigurare privata, facuta voluntar. E o noua norma care prevede ca tinerii sub 35 obligatoriu si sub 45 de ani daca doresc, vor contribui la fonduri private.
Pentru inceput din cei 9,5% CAS datorati lunar, 2% se vor duce la privat, restul la stat. Ce va fi mai departe vom vedea.
Am gasit ceva:
" In timp, se va mari sau micsora procentul din venitul brut pe care trebuie sa-l viram din CAS catre pensiile private?
In primul an de functionare, adica 2008, fiecare angajat sub 35 de ani si, pe baza de optiune, salariatii intre 35 si 45 de ani vor vira 2% din salariul brut catre pensia privata obligatorie (pilonul II). Plata va fi facuta de angajator si va proveni din contributiile sociale deja platite, adica nu va ocaziona costuri suplimentare nici pentru angajator, nici pentru angajat. In urmatorii opt ani, contributia virata din sistemul public catre administrare privata va creste cu cate 0,5 puncte procentuale pe an, pana la 6%. Ultimele declaratii oficiale arata insa ca nivelul contributiei virate catre administrare privata ar putea fi majorat chiar mai rapid, daca bugetul public va gasi surse de finantare pentru deficitul creat in acest mod."
Sursa: http://www.forumbursier.ro/index.php?topic=2022.msg9009;topicseen
Poze