Oprire in Sofia?

Oprire in Sofia? | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Ne-am programat anul acesta vacanta in Grecia si am vrea sa stam 2 zile in Atena. Mergem cu masina si fiind din SM avem de facut vreo 1600 km pana in Atena, acolo vrem sa ajungem mai intai. Mijlocul drumului ar fi la Sofia, dar ne e cam teama sa dormim acolo.
A fost cineva? Puteti sa-mi dati cateva opinii, fie si ale prietenilor/cunostintelor? Sau ar fi mai bine sa dormim undeva in sudul Romaniei? Numai ca am avea de facut mai mult drum in ziua a 2-a...poate ar fi mai bine, in Grecia intre Salonic si Atena am vazut ca e autostrada si am merge mai repede...

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Noi am fost in 2005,in Grecia. Din Toplita pana pe Kasandra- zona Polichrono, unde aveam rezervata o vila http://www.halkidiki.com/alexandra/index.htm, sunt cam 1200km. Noi eram 3 fam+4 copilashi si am hotarat sa dormim o noapte la iesirea din tara,la Giurgiu (noi pe-acolo am iesit). In perioada aia erau tot felul de povesti urate despre traversarea Bulgariei cu masina, asa ca noi am facut 2-3 opriri in benzinarii si atat. La intoarcere ne-a si oprit un echipaj de politie cu tot felul de amenintari, ne-au inapoiat actele doar dupa ce am platit "taxa" 20E de masina.
O varianta ar fi sa innoptati imediat dupa intrarea in Grecia, sigur gasiti cazare. Doar ca e lung drumul pt prima zi...insa a doua zi in cateva ore sunteti la Atena.
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mersi mult Mirela pentru raspuns. Da, ne-am gandit mult si noi cum ar fi mai bine sa facem, am ajuns si la varianta cu opritul imediat la intrarea in Grecia, dar e prea mult drum pentru o zi, mai ales ca avem de traversat Romania si stiu din proprie experienta ca e tare greu...apoi Bulgaria care nu stim ce surprize ne rezerva...
Pentru noi ar fi mai aproape trecerile de frontiera Calafat sau Bechet, numai ca in varianta sa ne oprim in Ro inainte de trecerea frontierei am facut abia vreo 700 km, ne mai raman pentru a 2-a zi cam 1000 km...asa cum spuneam poate mai usor de parcurs in ideea ca avem in Grecia autostrazi.

Poate ma mai ajuta cineva cu vreo idee...

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Mihaela, nu e mai usor sa luati avionul de la Budapesta la Atena? Mi se pare foarte obositor un asa drum, sa parcurgi toata Romania si Bulgaria in plus...

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura T

Mihaela, nu e mai usor sa luati avionul de la Budapesta la Atena? Mi se pare foarte obositor un asa drum, sa parcurgi toata Romania si Bulgaria in plus...

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

...si mai mult de jumate de Grecie
Laura, teoretic e usor, dar sa-ti spun practic, avem mai multe impedimente: unu' la mana, sotu' nu vrea cu avionul , plus avem de facut un drum de 5 ore pana in Budapesta cu un microbus. Doi la mana iesim mai scump asa si trei la mana in Atena stam doar 2 nopti, apoi avem rezervare in Halkidiki...ar trebui sa mai inchiriem o masina...e mai complicat...

Insa a mai aparut o idee: ca ar fi mai usor de traversat Bulgaria ziua(adica sa dormim in sudul Ro) decat noaptea...mai ales ca un coleg mi-a spus ca a vazut la tv cum s-au furat masini de la Nisipurile de Aur acum de 1 Mai...mi-a pierit de tot curajul cu opritul in Bulgaria....

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

povesti de adormit copiii asta cu furatul masinilor la bulgari, o fi fost acum ceva ani in urma, acum sunt foarte civilizati, sunt doar stiri si vorbe o campanie sa-i descurajeje pe romani sa mai plece si sa mamina pe litoralul romanesc, am fost la nisipuri, m-am intors ieri si nu am auzit de nici o masina furata, si erau citeva mii, toate romanesti, intr-adevar am vazut ca au fost ridicate de politie citeva, dar fiindca erau parcate aiurea, pe spatiu verde, daca parcai regulamentar nu era nici o problema, nu s-a atins nimeni de masina noastra si nici nu am dat drumul la alarma fiindca era aglomeratie mare si oricind putea sa o atinga cineva care trecea prin zona si sa tulbure linistea aiurea...
si noi mergem in Halkidiki din 30 iunie, suntem din Braila, trecem pe la Giurgiu si ne gindim sa inoptam la Sofia pt. o noapte, nu cred sa fie problema daca las masina in parcarea hotelului unde o sa innoptez, mai ales ca multe sunt pazite fiindca le platesti( in Balcic am dat 2 leva pe ora de parcare, sper ca la sofia pt. o noapte sa nu fie tot cu ora plata)
nicol

Mergi la inceput

Multumesc Nicol, uite o incurajare, cam putin ca sa se faca primavara :)). Glumesc, poate n-o sa avem curaj sa mergem pana in Sofia, mai ales ca vom ajunge pe noapte si am citit si povesti de noapte-de groaza...cum ca sa nu mergi decat ziua, sa nu te opresti deloc...astea sunt impresiile majoritatii din pacate :((. Pacat ca nu mergeti inaintea noastra-noi vrem sa fim pe 26 sau 27 iunie in Atena ca as fi fost foarte curioasa sa aflu de la tine cum a fost...oricum astept impresiile tale.
O vacanta minunata!

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mihaela , noa sa vezi numa' cat scriu eu acuma...

Alege si culege ce poti din experienta mea de anul trecut, mersi pt oportunitatea de a mi-o scoate din sistem, e ca la terapie ...

In primul rand, bulgarii sunt nici mai buni, nici mai rai decat romanii. Singurul lucru de luat in seama e comunicarea, cam greu cu engleza la ei. In rest, ce ti s-ar putea intampla in Bucuresti de ex, ti se poate intampla si in Bulgaria. Eu am avut cam acelasi sentiment in Ungaria, Romania, Bulgaria, nordul Greciei. N-am ajuns in sud.

Noi am plecat in asa fel din Cluj incat am innoptat in Bucuresti, nu am reusit sa-i conving pe prietenii nostrii ca nu are ce sa fie daca trecem noaptea sau dormim in Bulgaria din cauza legendelor urbane.

A doua zi ne-am trezit la 5:30, intr-o ora am fost in vama la Giurgiu, unde insa am staaaaat si staaaaat in soarele arzator si am tooot platit la tot felul de taxe pana pe la pranz cand am reusit sa trecem vama. Comportamentul celor de la vama bulgara a fost execrabil. Sper sa nu mai existe vama acum cu noua situatie.

Drumul in Bulgaria e bun, nu e aglomerat, dar presarat la tot pasul cu politisti gata sa te arda. Faptul ca ai o masina de Ro nu ajuta la fofilat nici atat.

Am oprit in cateva locuri, dar dupa o faza in care unii si-au inchis paravalia si ne-au hasait penibil cand au vazut ca oprim in fata non-stopului lor cu masini de Ro, am decis ca nu mai oprim decat in benzinarii cunoscute.

Spre inserat am trecut la greci, la fel, cu stat in vama si bataie de joc. De acolo era autostrada pana la Atena, drum snur, desi noi am mai mers doar pana aprox la Salonic. Am ajuns pe la 10 seara.

La intoarcere, sa NU trecem seara Bulgaria am plecat de dimineata la 9 in vama si am stat acolo pana la 8 seara la 40*. O fericire!!! Sub privirile neputincioase ale vamesilor greci. Bulgarii au decis sa-si flexeze muschii si sa ne tina la coada. S-a ajuns la chestii urate, inghesuieli si pocnit de masini si de persoane, copilasi supraincalziti si vai si amar... Oamenii erau la limita cu nervii. Iar, taxe, asigurari "obligatorii" din burtica bulgarilor, in fine, pana la urma am trecut si am strabatut Bulgaria noaptea, cu opririle de rigoare la benzinarii. Sper ca nici vama aia nu mai exista, le-am urat "guts"-ii bulgarilor atunci.

La intoarcere i-a oprit politia de vreo 6-7 ori pe prietenii nostrii (ei erau in fata), au cerut bani. Nu conta ca n-au facut nimic. Daca la primul i-a dat 20 de euro, la al doilea 10, la al treilea 5 si dup-aia le-a spus ca a cotizat totul la prietenii lor din urma si nu mai are. I-au sugerat sa ceara imprumut de la noi . Pana la urma, cu opriri si explicatii, am ajuns in vama la Giurgiu. Am vazut acolo cum o vamesa bulgara l-a lovit cu pasaportul in cap pe un tip din trupa noastra... in momentul urmator vamesul care mi se uia mie in pasapoarte s-a scuzat stingher si-a spus in romana un "nebuna" aratand-o pe vamesa, am platit iar tot felul de taxe si-am trecut inapoi. O minunatie, ce mai...

Pritena mea de aici e casatorita cu un bulgar si zau ca mi-a fost jena sa-i povestesc ce peripetii am avut, ca tare-i om de treaba...

In concluzie, eu nu m-as mai duce prin Bulgaria a doua oara, as zbura peste, daca chiar ar trebui. A fost o "aventura" de care ma lipsesc cu placere alta data.

Sper totusi ca e din ciclul "toate mi se intampla numai mie" si iti doresc drum bun si distractie placuta!

Inca o chestie: se enervau teribil si comentau unii altora daca incepeai in engleza. Preferau sa dai din maini.

Pe de alta parte, nici cei din nordul Greciei nu sunt foarte cizelati. Io stiu, poate pt ca eram dupa 2 saptamani de haladuit prin vestul Europei ca am ramas asa de neplacut impresionata.

Cu dormitul in Sofia, chiar nu cred ca ar fi vreo problema. Pritenilor nostrii le-au furat masina din Zalau din fata blocului , noa spune tu...

mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita74 spune:

Cel mai bine este sa traversati Bulgaria ziua in nici un caz noaptea iti spun din experienta proprie .Sotul meu avea afaceri in Grecia si era nevoit sa mearga cel putin de 2 ori pe luna si asta vreo 3 ani la rand si vreau sa-ti spun ca a vazut multe in acesti 3 ani(el nu mergea noaptea),adica in BG esti ca intro tara de pirati la tot pasul poti intalni pericolul si vorbesc f serios.Sa nu mai zic de politisti care sunt pusi pe spaga asa ca aveti grija la viteaza ptr ca in BG nu te atentioneaza nimeni adica, sa te anunte ca e politia, iar noapte poti ramane fara masina fara bani si mai stiu eu ce vor ei.Asa ca sfatul meu este sa mergeti numai ziua si daca puteti merge in coloana cu alte masini de RO.Eu nu pot sa cred cu au intrat ei in UE,ptr ca ai sa vezi ca in momentul in care intri in BG ai impresia ca te intorci in timp ....Asa ca mare grija la politie (se poate ca "banditi"sa fie deghizati in politisti)si inca odata nu mergeti noapte ptr ca aceasta tara noapte e pustie si ai impresia ca pericolul te pandeste la tot pasul,e sinistra rau Bulgaria si oameni sa nu mai zic de satele lor..........

Mergi la inceput

mqqm, uite ce mica-i lumea, n-am stiut unde sa pun problema mea cea mai arzatoare in momentul de fata . Multam fain, e o experienta care spune si intareste multe, desi despre greci am auzit lucruri bune, insa avem si noi strangerea de inima ca ii vom compara pe greci cu europenii vestici...dar nu stiu daca am spus, nici cu spaniolii nu mi-a fost rusine, asa ca daca anul trecut am rezistat , speram ca nici in Grecia sa nu fie mai nasol si speram mai bine ca pe litoralul romanesc.
Da, chestia cu Zalaul e chiar haioasa, doar se fura si la noi in tara masini, chiar si de Ungaria am auzit ca nu e chiar roz, a patit-o chiar neamtul-patron al meu de 2 ori in Budapesta...i-au spart masina.

luminita, multumesc de sfaturi e utila experienta sotului tau, mai ales ca face drumul acesta atat de des si e clar ca a intalnit tot felul de situatii...

Si da, am uitat ca am avut si noi o experienta cu drumul prin Bulgaria, acum 4 ani am fost in Turcia la Kusadasi, insa cu autocarul si am zis ca nu se pune ...dar am asistat in miezul noptii la plata mitei unui politist bulgar, am vazut cu ochii mei din geamul autocarului cum soferul ii dadea cativa zeci de euro . Ai dreptate Luminita, la dus am mers ziua prin Bulgaria si am avut aceeasi senzatie, ca suntem teleportati cu cativa ani inapoi...am ramas cu un gust amar atunci despre felul in care aratau satele...

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

mihaela, n-are de ce sa-ti fie teama de pretenii nostri bulgari, zau!! E drept ca nu prea stiu engleza, e drept ca iau(luau) si pretind(eau) bacsis la vama, insa per ansamblu sint OK !! Traversai si io Bulgaria mai acu' vreo 4 ani, din Grecia si pina in Bucuresti, si nu avuram mari probleme decit:
- in Sofia, insemnele de drum nu prea exista, drept pentru care intrebaram niste taximetristi pe unde sa iesim din oras(taximetristi care se dovedira a fi profesori) si care ne indrumara ei, pina ce-o trebuit sa intrebam si niste politisti..care cu engleza neam, nici cu franceza, nici cu germana si nici cu italiana ...dar inteleseram ce-i ala "semafor"...
- la trecutu' vamii, se cer(eau) bani pentru dezinfectat, pentru necontrolat masina, pentru nici nu mai tin minte...insa taxa e(ra) negociabila :-)) si,
- luaram si-o amenda de viteza pe care-o platiram pe loc, la juma' de pret, fara chitanta, evident
In rest a fost OK...ne-am si oprit pe drum sa mincam, iar gazdele au fost cit se poate de primitoare. Povestile cu racheti bulgari cred ca sint de-acu' legende, insa - spre linistea voastra, va puteti caza noaptea, la Giurgiu

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput