adoptie copil sot
Cine imi poate spune, va rog, cum se formuleaza cererea catre instanta judecatoreasca pentru deschiderea procedurii de adoptie?
Sotul meu doreste sa-mi adopte copilul dintr-o casatorie anterioara, am facut restul actelor, dar am inteles ca dosarul trebuie depus la judecatorie impreuna cu o cerere adresata instantei. Exista un model tip? Sau cum ar trebui formulata?
Multumesc!
Raspunsuri
kriss79 spune:
In primul rand, trebuie sa fie de acord cu adoptia:
1. tatal minorului(parintele firesc al copilului)
2. copilul care a implinit 10 ani
3. sotul tau(in cazul asta se indeplineste)
Eu am un model de actiune, dar nu e foarte nou, e din 2004..
Domnule Presedinte,
Subsemnatul................,domiciliat in........
formulez
CERERE PENTRU INCUVIINTAREA ADOPTIEI
minorului........., fiul lui..........si al..........., nascut la ........,in............., domiciliat in..........., urmand a fi citati in cauza:
-sotul meu.........., domiciliat in....., in calitate de parinte firesc al minorului
-minorul (daca a implinit 10 ani)
-autoritatea tutelara..........,pentru incuviintarea adoptiei cu efectele unei filiatiuni firesti:
MOTIVELE ACTIUNIIIn fapt, minorul este rezultat din cas celor 2 parinti firesti enuntati, care au div, si minorul a fost incredintat spre crestere si educare sotiei mele.
La data de....... m-am casatorit cu mama minorului si de atunci ma comport ca un adevarat tata a minorului care, avand varsta de 10 ani, consimte sa fie adoptat de mine.
La randul sau, tatal firesc este de acord cu aceasta adoptie, pentru ca este in interesul copilului minor.
De aceea, in urma probelor care se vor administra, va rog sa incuviintati adoptia minorului de catre mine.
In drept, imi intemeiez cererea pe disp art.35 din Legea 273/2004.
Dovada cererii o fac cu declaratiile pe care le vor face in instanta partile ce urmeaza a fi citate si ascultate, acte si martori.
Depun cererea in....exemplare, pt. a se comunica partilor citate,
Anexez chitanta de plata a taxei de timbru.
Data depunerii... Semnatura,
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina14+
Rosey spune:
Kriss79,saru'mana! Raman datoare:)
In cazul nostru, tatal natural al copilului si-a dat acordul, copilul are sub 10 ani si deci nu e nevoie de acordul ei. Totusi este o singura problema: diferenta dintre fiica mea si sotul meu este mai mica de 18 ani (si anume de doar 13 ani...) si persoana de la primarie care ne-a facut ancheta sociala a zis ca sunt sanse cam mici, daca nu chiar nule.
Daca am fi reprezentati de un avocat, ar creste sansele?
Este nevoie de martori in instanta? Si cine ii cheama?
Ce taxa de timbru se plateste si unde anume?
Este nevoie si de acordul celor de la protectia copilului, sau e suficienta ancheta sociala facuta de autoritatea tutelara de la primarie?