fostul proprietar refuza sa elibere apartamentul!
Povestea este cam asa: am semnat contractul de vanzare-cumparare pe 5 aprilie, moment in care fostul proprietar era foarte nerabdator sa-si ia banii si sa plece din tara.Cand notarul a redactat contractul, proprietarul nu ajunsese inca, asa ca EU am hotarat data de eliberare 30 aprilie.Inainte sa semneze, a fost intrebat daca e ok aceasta data si el a spus ca maxim pe 11 aprilie , cheile apartamnetului vor fi in mainile noastre.Ei bine, din clipa aia si pana acum ne-a zapacit pur si simplu, ne-a stricat de nu stiu de cate ori planurile( am anuntat o data de eliberare a apartamentului in care stam cu chirie acum, am angajat oameni care sa se ocupe de renovare, etc).
Joi ne-a sunat sa ne spuna ca azi ne da cheile.Azi nu numai ca nu s-a intamplat asa, dar ne-a anuntat ca ii este imposibil ca ni le dea in termenul prevazut-30 aprilie.
In clipa asta sunt disperata- inseamna sa aman din nou inceperea santierului, respectiv eliberarea apartamentului inchiriat( alta luna de chirie, alti bani dati aiurea) si cel mai grav, venirea bebelusului se apropie vertiginos!!
Dupa toata povestea asta, vin si va intreb cum il pot obliga sa respecte termenul prevazut in contract??In alte conditii as fi fost mult mai ingaduitoare, dar acum CHIAR TREBUIE SA PLECE pe 30 aprilie!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
32+ cu bebel baietel!
poze
pro-basescu
Raspunsuri
aissa spune:
Nu stiu calea legii care e si sigur te vor lamuri altii, dar eu una pe 30 aprilie m-as duce frumos, as sparge usa si as schimba yala. Scrie in contract ca pana la 30 aprilie poate sa stea, ok, dupa aia tu esti proprietar cu drepturi depline asa ca e casa ta si daca vrei sa schimbi usa cu totul ai toate drepturile.
Succes!
Poze
codruta_grg spune:
daca contractul e ok, la avocat, mergi la avocatul care ti-a facut contractul si el va trimite o notificare (asta in cel mai rau caz). El va sti cel mai bine cum sa procedezi. Contractul e contract, semnat si autentificat.
Sper ca ai rezolvat deja. Nastere usoara
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
A_Iulia spune:
Eu nu cred ca e asa simplu. Ca v-a pacalit ca elibereaza mai repede...n-ai ce sa-i faci. Nu era obligat. Urat din partea lui ca v-a incurcat, dar nu ai legal ce sa-i faci.
Obligatia lui decurge cu data de 30 aprilie.
Daca nu o respecta, cred ca trebuie sa faci niste demersuri legale...executor judecatoresc...ceva de genul asta, care dureaza destul de mult.
Nu te mai increde si tu in tot ce spune unul-altul pe care nu-i cunosti. Cand ai cheile in mana abia atunci poti sa rasufli usurata si sa-ti planifici muncitorii.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
Darria spune:
Daca nu-l elibereaza dupa 30 aprilie:
1. o varianta simpla: te duci cu politia si se elibereaza ap.
2. executorul judecatoresc.
nemary spune:
sper ca ai rezolvat intre timp problema.
pot spune doar ca politia nu se baga in astfel de cazuri.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
moko spune:
din fericire, dupa mari greutati, am reusit sa-l convingem sa elibereze apartamentul la termen( la 11 noaptea,dupa ce i-am carat noi mobila prin tot Bucurestiul, pe banii si timpul nostru- dar deja nu mai conteaza asta!!), fara sa mai fie nevoie de politie sau executor.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
32+ cu bebel baietel!
poze
pro-basescu
ana maria spune:
Ma bucur ca ai rezolvat. Am avut o experienta similara acum 7 ani, noi am ajuns si la politie (care ne-a zis sa ne decscurcam singuri ca e casa noastra) si pana la urma am spart usa (propiretarul nu mai locuia acolo, avea doar mobila si nu ne raspundea la tel) dar a iesit cu scandal ca era unul cam dus .... Dar a doua oara cand am patit asa (la alta casa) am hotarat sa ii asteptam . Nastere usoara!!!