Sezatoarea canadiana (61)
Raspunsuri - Pagina 27
Lorelai spune:
roxana, si eu tot model vechi (din cupru cu firicele) din rom am avut, pe vremuri, acum vreo 20 de ani. l-am tinut 5 ani si nu am avut nici o problema cu el. daca mergi la doctor si iti recomanda ceva tine-ma si pe mine la curent ca ma bate gindul. si daca tot discutam despre asta, a incercat cineva sa abordeze subiectul vasectomiei cu partenerul? mie imi suride ideea dar nu stiu cum sa pun problema. am prietene canadeze cu barbati "fixed" dar stiti voi cum sint romanasii nostri, mai bine ii omori inainte sa te atingi de ... eu cred ca al meu ar coopera dar nu stiu cum sa abordez subiectul. please, sfaturi, daca aveti experiente in domeniu.
simona, si restul fetelor pe pill, cit va costa pe luna? vreau sa stiu pretul de la farmacie nu cit platiti voi, stiu ca sint acoperite de asigurarui. intreb pt ca lucrez acum la un dosar din industria farmaceutica, mai precis despre pilulele contraceptive si producatorii imi spun ca e cam $10 o folie? asa e? si inca o intrebare, pt cele pe pill: cind ati inceput, ati primit sample gratuit de la doctor? pe cite luni? si dupa ce s-au terminat cele gratuite v-a mai dat ceva gratis sau ati primit reteta si ati inceput sa le cumparati? sorry pt intrebarile multe, mi-ar fi de mare folos daca ar raspunde cineva.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Ira spune:
Lorelai, eu am primit sample gratuit, vreo 2 cutii parca, si dupa ce am fost la farmacie sa le reinnoiesc m-au costat vreo 15$ prima data pt. ca intrau in suma de franchise a asigurarii medicament, adica era prima data cand cheltuiam pe medicamente din asigurare, dar apoi sunt gratuite, vorbesc de asigurare privata, eu sunt pe asigurarea de medicamente a sotului. Eu am avut Alesse, parca, intre timp am renuntat.
pitilache spune:
Simona si Lorelai multumesc mult pentru info. Maine sunt programata la dra. si o sa va spun ce si cum a fost. Data trecuta mi-a spus ea cate ceva dar m-a luat prin surprindere si nu eram prea informata, asa ca i-am zis sa o lasam pe data viitoare, cred ca este vorba de Mirena pentru ca parca spunea ceva de hormoni dar ca nu o sa afecteze alaptatul. In fine, sper sa fie ok.
Fetelor eu sunt in stare de soc, avem un sarpe sub placa de beton care este ca o alee in fata casei. Anul trecut prin octombrie iesise la soara si cand a iesit Seba cu bicicleta afara a strigat ca e un sarpe, bine-nteles ca sotul meu a crezut ca face glume, a iesit afara si era un sarpe mic care a fugit repede. De atunci nu l-a mai vazut nimeni si am crezut ca dus a fost. Dar azi, cand se intorcea mama de la scoala, dupa ce l-a dus pe Seba, era iar la soare sarpele, de data asta mai lung si mai gros. S-a incolacit in jurul unei hortensii si a fugit dupa aia sub placa de beton. Eu inca nu-mi revin, de mama nu mai zic, ca-i terminata, eu am oroare si frica imensa de serpi. In sfarsit, am sunat la primarie si au zis ca o sa ma sune si sa trimita pe cineva. Pana atunci nu mai ies din casa. Mi se inmoaie picioarele numai cand ma gandesc ca am umblat cu mainile printre florile alea si putea sa iasa oricand, ca sa nu mai zic de lasatul carutului la soare, in timpul asta. Voi ati mai patit asa ceva??? Va tin la curent.
Roxana
Ira spune:
Roxana, daca vrei sa iesi din casa iesi numai cu cizme de cauciuc sau groase si cu pantaloni grosi, manusi, sa ai pielea protejata.
Cred ca pe termen lung (2-3 zile) poate fi otravit, depinde ce specie e. Aminteste-ti cum era, ce culori, si cauta pe net, poate nu e deloc periculos.
pitilache spune:
Irina, ai dreptate. Pana acum am iesit prin garaj. Inca mi se furnica pielea numai cand ma gandesc desi eu nu l-am vazut doar mama. Ea l-a vazut si asta toamna si mi-a zis ca era mai mare acum...pana intr-un metru si ca grosime, putin mai subtire decat mana. Stiu ca asta toamna, Seba si-a ales o carte despre serpi si se tot uita la ei, cred ca-l marcase vederea lui. Si spunea ca era cam galben. Acum mama s-a dus cu Isabella la plimbare si cand vine o sa ne uitam pe cartea lui Seba sa vedem daca-l identificam.
Sau mai bine poate vin cei de la primarie si fac ceva. Mai repede!
Roxana
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Podeanu (Dana, nu?), cum faci sa iti plateasca asigurarea masajul? eu am asigurare suplim prin angajatorul sotului si de cand am venit in Canada nu am folosit-o niciodata, am avut niste hartii in care am citit ca avem si noi asta 80% la masaj dar hartiile nu le mai am, sotul nu coopereaza, si aualeu ce m-as duce si eu. Acum e bine ca nu mai muncesc atat de mult, dar am avut zile cu cate 10 ore in picioare si ma omora spatele.
Iti trebuie prescriptie, nu? Merci!
laura, eu am asigurare la servici cu SSQ.Nu-mi trebuie prescriptie dar la asigurarea dinainte (cu manulife)imi trebuia.Eu paltesc masajul si apoi trimit originalul chitantei (maseuza trebuie as faca parte din ordinul practicienilor din Cda) la asigurare. In max 2 sapt imi vireaza in cont 80%. Am un max de 500/ an.
Eu in locul tau as suna la asigurare si as intreba de toate facilitatile pe care le ai.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by pitilache
La multi ani mamicilor! Seba a veni cu o felicitare de la scoala in care scria ca face cate in luna si-n stele de ziua mamei si bine-nteles ca azi a uitat de lista... hi hi hi ... intentia conteaza nu-i asa?
In alta ordine, sunt linistita ca am gasit un cadou dragut pentru nasii Isabellei la Pier 1 Imports, aveau oarece reduceri si ne-am putut lipii de un vas mare din bambus care se pune pe jos si niste flori mari uscate, arata bine. Mai vedem daca mai adaugam ceva pe langa.
Mai aveam o intrebare la voi, este cineva cu sterilet? Poate sa-mi dea vreun sfat? Cum va simtit cu el? Costa ceva punerea lui?
Va pup si va doresc o saptamana excelenta!
Roxana
Roxana eu mi-am pus sterilet imediat ce am nascut, si de atunci le tot schimb (12 ani) Le tin cite 2 ani, aici costa 200$ (acoperiti 80% de asigurare)Eu personal nu il simt, si iti spun ca nici sotul.
Ultima oara m-a durut tare cind l-a scos pe celalalt,dar am pus pe seama faptului ca doctorul e batrin, in fiecare an zice ca se pensioneaza si apoi se razgindeste. (dar altfel e un doctor f bun)
Podeanu spune:
Roxana, eu am Nova T.
Si Sorin a gasit anul trecut cind taia iarba in curte un sarpe dar micut.L-a bagat intr-un borcan sa-l arate si copiilor.Dar eu in spatele casei am un parc mare si numai pomi si bosketi.
vara in filtrul piscinei mai gasim si cite un soricel mic, broaste..
Simbata am fost la o petrecere bbq intr-un parc superb. la intrarea in tunelul lafontaine, parcul Ile Boucherville. Parc mare, am vazut si multe caprioare,cu loc de joaca ptr copii (leagane) multe mese si banci, WC decent si curat, poti face gratare, lacul linga, unde poti inchiria diverse chestii (caiac) si m-am gindit ca ar fi tare bun ca locatie ptr o alta intilnire DC, cu soti, gratare si copii.
Ce ziceti???
pitilache spune:
Dana, merci pentru raspuns. Nova T parca e cel cu cupru si Mirena cele cu hormoni. Va zic maine ce mi-a pus. Eu stiam ca sunt bune vreo 5 ani.
Mi-am mai revenit un pic cu sarpele asta. Au venit cei de la primarie si au zis ca daca nu e in iarba nu au cum sa-l prinda si sa punem capcane pentru soareci pe la gaurile de sub placa de beton ca sa-l prindem. Au venit si vecina de vis-a-vis care isi aranja florile si ne-a zis ca si ei au avut intr-un an unul. Ca sunt de gradina si ca nu sunt periculosi sau veninosi. Dar mie tot imi e frica de ei.. brrr. Broscute am mai gasit si noi la piscina, anul trecut, pana sa-i dam drumul.
O sa ma duc sa caut capcane pe la Canadian Tire dupa-amiaza si sper sa scapam o data.
Roxana
pitilache spune:
Dana, am fost si noi acum vreo doi ani in www.out-there.com/qc09idb.htm" target="_blank">parcul Boucherville, este superb si poti sa te plimbi intre insule cu un mic bac ce face legatura intre el. Exista piste de biciclete, loc de mese, etc. Uitati www.sepaq.com/resources/pdfs/fr/BOU_Carte_2007.pdf" target="_blank">aici si harta locului.
Ar fi intr-adevar un loc fain de intalnire.
Roxana